Madruse tänava küsimus jõuab tagasi volikogusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu linnavalitsus esitas täna volikogule eelnõu, et tühistada määrus, millega Kvissentalis pandi tänava nimeks Madruse.

Linnavalitsuse ettepanek on tühistada määrus täielikult, seega muutuks kehtetuks ka sama määrusega pandud Talmani tänava nimi.

Märtsis vastu võetud määrus tõi kaasa elanike tugeva vastuseisu, linnavalitsusele esitati advokaadibüroo kaudu vaie määruse tühistamiseks, koguti allkirju .

«Ma ei suuda kodanikuna samastuda selle murega, aga linnapeana ei pea ma õigeks, et me oma juristide väärtuslikku tööaega kulutame selle peale, et vaielda linnaelanikega tänavanime üle,» ütles Tartu linnapea Urmas Klaas. «Tuleb keskendada oma tähelepanu linna arengu olulistele küsimustele.»

Mis saab siis, kui volikogu ei toeta määruse tühistamise eelnõu? «Siis jääb kehtima volikogu praegune otsus,» vastas Klaas.

Kui volikogu Madruse tänava nime tühistab, ei kao ometi probleem, et sellel tänaval ei ole ametlikult nime ja aadressandmete korrastamine tuleb tulevikus ikkagi ette võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles