Riik Alatskivi gümnaasiumi erisusi ei arvesta

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alatskivi vallavanem saatis haridus- ja teadusministeeriumile kirja palvega arvestada sealse väikse gümnaasiumi erisustega ja toetada kooli rahaliselt rohkem. Palveks see jäigi.

«Öeldakse, et lootus sureb viimasena ja nüüd seda lootust enam ei olegi,» kommenteeris Alatskivi vallavanem Andu Tõrva eile haridus- ja teadusministeeriumist saadud vastust.

«Riigieelarveline üldhariduskoolide toetus on õpilasepõhine, kui õpilaste arv kahaneb, siis ei saa ka toetus kasvada,» seisab haridus- ja teadusministeeriumi koolivõrgu juhi Kalle Küttise vastuses.

Lisatud on, et kümne aastaga on Alatskivi gümnaasiumis gümnasistide arv vähenenud poole võrra, võrreldes eelmise  õppeaastaga on õpilaste arv kahanenud 39 protsenti (2014/15. õppeaastal 23 õpilast).

Gümnaasiumi sulgemine või säilitamine on Alatskivi vallavolikogu otsustada. «Kui vallavolikogu otsustab, et gümnaasiumipidamine ei ole jätkusuutlik, saavad gümnaasiumiealised noored jätkata haridusteed 39 kilomeetri kaugusel asuvates tartu linna koolides, valides gümnaasiumi ja kutsehariduse vahel,» kirjutas Küttis.

Kirja lõpus seisab, et tänavu avatakse Tartus riigigümnaasium (Tamme gümnaasium) ning et riigigümnaasiumi ja kutsekooli õpilasele hüvitatakse sõidu- ja koolilõunakulud ning makstakse vajadusel ka majutustoetust. Viimast hakatakse maksma uuest õppeaastast, toetuse suurus  on 50 eurot kuus.

Alatskivi vallavolikogu otsustab oma gümnaasiumi sulgemise või jätkamise 30. aprilli istungil.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles