Madruse tänava silt kadus, linn tööd ei tellinud

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madruse tänava silt oli eilseks kadunud, madrusekostüümis Kanal 2 ajakirjanik oli võtetel samasse kohta kruvitud Kvissentali tee sildi all.
Madruse tänava silt oli eilseks kadunud, madrusekostüümis Kanal 2 ajakirjanik oli võtetel samasse kohta kruvitud Kvissentali tee sildi all. Foto: Kanal 2

Tänaseks oli Kvissentalist kadunud Madruse tänava silt ja selle asemele oli posti külge kruvitud tänavasilt, kus kirjas Kvissentali tee.

Tartu liikluskorraldusteenistuse juhataja Martin Nelis kinnitas, et Tartu linn ei ole tänavasildi vahetust tellinud ja märkide eest hoolitsevale firmale tehtud päring andis vastuseks, et vana Kvissentali tee silt on kuuris.

«Kui on huligaansus, siis tuleb endine olukord taastada, selliseid teadmata põhjustel asju juhtub linnas ikka, et vandaalid tekitavad kahju,» ütles Nelis ja viitas, et juhtunu tuleb menetlemiseks anda linna menetlusteenistusele, sest omavoliline liikluskorraldusvahendite eemaldamine ei ole lubatud.

Kvissentali 15 elanikku on esitanud linnavalitsusele oma seisukoha, et ei nõustu kodutänavale Kvissentali tee asemel Madruse tänav nimeks panemisega. Peale selle on linn saanud vaide advokaadibüroo vahendusel.

Kas tänavasildiga juhtunu on pigem kodanikualgatus või kodanikuallumatus?

Kvissentali elanik Jaan Vaher, kes on Madruse tänava teemat varem Postimehes kommenteerinud, ütles, et temale tuli sildi vahetus üllatusena. Pikemaid kommentaare ta anda ei soovinud.

Martin Nelis lausus, et linn peab nüüd mõtlema, kas tellida uus tänavasildi vahetus

«Peame kaaluma, kas sellisel kassi hiire mängul on mõtet... kas on mõtet sellega kaasa minna,» ütles Nelis. «Näha on, et sellel on teised põhjused kui see, et keegi teeb lihtsalt rumalusi. Mina leian, et tuleks välja selgitada, miks rahulolematus on.»

Tartu linnavalitsuse teisipäevasele istungile on esitatud eelnõu Madruse tänavanime tühistamisest. Lõpliku otsuse langetab volikogu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles