Vanemuise balleti- ja tantsuõpilased võitsid Riias neli esikohta

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise tantsu- ja balletikooli veebisaidi esileht.
Vanemuise tantsu- ja balletikooli veebisaidi esileht. Foto: Repro

Vanemuise tantsu- ja balletikooli õpilased teisest, neljandast ja kuuendast, kõige vanemast klassist veetsid nädalavahetuse Riias neljandal rahvusvahelisel Balti tantsuolümpiaadil. Sõit, väsitavad proovid ja esinemised läksid asja ette – noored tartlased tulid koju nelja kuldse karikaga.

Kooli juhataja Elena Poznjak-Kõlari sõnul osales olümpiaadil mitmeid riike väga erinevas vanuses osalejatega. Tantsijaid oli alates neljandast eluaastast ja võistlus käis ka täiskasvanute klassis. Peaauhinna viisid kaasa eksootilise professionaalsusega silma paistnud Usbekistani tantsijad.

«Meie lapsed esinesid ansamblitena neljas kategoorias – folk, lavaline folk, sõu- ja džässtants – ja meil läks tõesti väga õnnestunult,» ütles Elena Poznjak-Kõlar. «Suutsime end kokku võtta ja näidata ennast parimast küljest. Saime neli esikohta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles