Kikkpoksijad tõid meistrivõistlustelt viis medalit

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordiklubi Kombat võistkond Eesti meistrivõistlustel.
Spordiklubi Kombat võistkond Eesti meistrivõistlustel. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel Tallinnas spordiklubis Teras peetud Eesti meistrivõistlustelt kikkpoksis ringialadel tõid Tartu spordiklubi Kombat viis liiget koju viis medalit.

Kombati peatreener Rain Ruuder sai kurioosumina kaela superraskekaallase kuldmedali, kaaludes ise kõigest 84 kg. Nimelt tema enda kaalukategoorias (–86 kg) end varem võistlustele kirja pannud vastased ringi ei tulnud. Vastaseid ei leidunud Ruuderile ka kaalukategoorias kuni 91 kg.

Et üldse oleks võimalus võistlustel osaleda, pidi Ruuder üle minema superraskekaalu (+91 kg). Finaalis oli vastaseks ta omaenda õpilane, Ruuderist 30 kg raskem ja 15 cm pikem Kaupo Ingver, kes oli tasavägises poolfinaalis saanud kohtunike häältega 2 : 1 võidu klubikaaslase Mihkel Kunnuse üle. Praegu rohkem kultuurikriitikuna tuntud Kunnus astus ringi rohkem kui kümneaastase pausi järel.

«Olen loomulikult pettunud, et minu kaalus vastased järjekordselt välja ei ilmunud, ja tunnen end pisut ka süüdi, et võtsin Kaupolt raskekaalu ronimisega meistritiitli ära,» rääkis Ruuder Tartu Postimehele. Kuid ta tunnistas, et nii rasket matši pole tal kunagi olnud. «Sõna otseses mõttes nii rasket ja nii tugevalt löövat vastast pole mul kunagi olnud,» viitas treener oma õpilase pikkuse- ja massieelisele. Ruuder tuli Eesti meistriks kaheksandat korda.

Kaupo Ingver esines oma treeneri vastu väga tublilt ja südikalt, olles aktiivne ja rünnates tugevate löögiseeriatega matši algushetkedest alates, kuid pidi siiski Ruuderi nokauteerivale pöördelt jalalöögile alla vanduma juba esimese raundi lõpusekunditel. Nõnda seisid meeste superraskekaallaste auhindamisel kõigil poodiumikohtadel Tartu Kombati sportlased.

Noor lootustandev Kombati naissportlne Maris Silmus (kaalukategoorias –60 kg) võitis kindlalt nokkaudiga finaalmatši kolmandas raundis Tallinna Shaolini klubi sportlase Grete Altküla ja vahetas sellega eelmise aasta kolmanda koha Eesti meistritiitli vastu.

Merle Hein (kaalukategoorias –70 kg) võitis vapralt endast peajagu pikema Tallinna taipoksiklubi võistleja Anna Mariita Mattiiseni kohtunike häältega 3 : 0. Hein on tiitlit püüdnud juba mitu aastat ning tal on kodus muid medaleid, aga kõige säravam neist tuli alles tänavu.

Lõppkokkuvõttes said kõik Eesti meistrivõistlustel üles astunud kombatlased poodiumil käia. Spordiklubi saak oli kolm kuldset medalit, üks hõbedane ja üks pronksmedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles