Tartu uues toidukohas jõuab taldrikule hobuseliha

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu on pilt veel üsna trööstitu, kuid Aivi Veenpere sõnul loodetakse hiljemalt kuu aja pärast uksed lahti teha.
Praegu on pilt veel üsna trööstitu, kuid Aivi Veenpere sõnul loodetakse hiljemalt kuu aja pärast uksed lahti teha. Foto: Sille Annuk

Glämi restorani asemele Kompanii tänavas tehakse uut toidukohta, mille menüüsse hakkavad kuuluma nii värsked saiakesed kui ka hobuseliha.


Tartu kandi setukatele siiski kaastundlikult järele vaatama ei pea, sest liha tuuakse Eestisse hoopis kaugelt Islandilt ning see on pärit spetsiaalselt selleks kasvatatud loomadelt.

Vähem eksootilistest toitudest kavandatakse menüüsse hooajalist ulukiliha, mitmesuguseid linnulihasid ja ka tuurakala.

Iga päev hakatakse kliente meelitama aga kohapeal valmistatud värskete küpsetiste ning lastemenüüga.

Kuu pärast lahti

Üks omanikest, juhataja Aivi Veenpere, kes toidukoha pidamisega ülemusena esimest korda kokku puutub, rääkis, et esialgu loodeti restorankohvik avada juba augustis, kuid kehvas seisus ruumid ja mured ehitajatega lükkasid kuupäeva järjest edasi.

Nüüd, pärast ehitaja vahetust, loodetakse uksed lahti teha hiljemalt oktoobri lõpuks.
Kuni 85 inimest mahutavas ruumis saaks toitlustada ka suurematel üritustel osalejaid, kuid kuna köök on üsna väike, siis ei ole juhataja sõnul praegu veel päris selge, kuidas see kitsikuses välja näeks.

Küll aga plaanitakse hakata pakkuma toidu kojutellimise teenust.

Veel nimetu koht tahab täita praegu üsna tühja niši ning korraldada paaril päeval nädalas muusikaõhtuid, kus saaks pakkuda esinemisvõimalusi alles alustavatele kollektiividele ja õppivatele muusikutele. Plaanis on kutsuda ka tuntumaid nimesid, siis tuleb küll sissepääsu eest väikest piletiraha maksta.

Otsivad nime

Kõik muu on enam-vähem paigas, kuid tõsised mured on restorankohviku nimega. Mure on lausa nii suur, et õige nime leidmiseks korraldavad nad väikese konkursi, parima variandi väljapakkujale on ka auhind.

Veenpere sõnul ei tohiks nimi olla väga keeruline või midagi sellist, mida õigesti hääldada ei oska, kuid see võiks anda edasi hubast ja veidi romantilist õhkkonda. Pakkumisi võib saata meiliaadressile hubala1@gmail.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles