Kodukotuse eakad matkasid soos

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tublid matkalised: Kalev Hirmat, Maie Sander, Valve Hirmat, Aino Sõstra, Siiri Urb, Richard Annama.
Tublid matkalised: Kalev Hirmat, Maie Sander, Valve Hirmat, Aino Sõstra, Siiri Urb, Richard Annama. Foto: Malle Salk

Eile läbisid Tartu linna pensionäride organisatsiooni Kodukotus 25 eakat liiget Alam-Pedja kaitsealal Palupõhjas neljakilomeetrise raja, vaatlesid loodust ja tundsid koosolemisest suurt rõõmu.

Sportliku sündmusega tähistati südamenädalat, ka oli see üks osa eakate ettevõtmisest «Liikumine – eakate eluviis».

Kodukotuse juhataja Malle Salk ütles, et on väga hea tunne näha seda, et eakate organisatsiooni tegemistesse võib lisanduda uusi ettevõtmisi.

«Eilne retk oli meie liikumisprogrammi teine etapp, esimene leidis aset eelmisel aastal Emajõe Suursoos,» selgitas ta. «Alam-Pedja rada ei olnud just kerge, aga kõik suutsid. Tõsi on paraku see, et alati ei jõua inimesed linnast välja ehedasse loodusesse. Need retked on näidanud suurt huvi. On vaja leida ainult jõukohased eesmärgid.»

Loodusretkel läbiti palumännik, siirdesoo ja raba. Malle Salk ütles, et nii mõnedki linnud, silkavad kitsekesed ning taasnähtud jõhvika, küüvitsa ja sammalde kasvukohad tekitasid värskendavat tunnet. Omavaheline suhtlemine tõi palju rõõmu ja sünnitas uusi mõtteid.

Väljasõit ja matk sai teoks tänu Tartu linnavalitsuse keskkonnateenistusele.

Giid oli loodusentusiast Robert Oetjen. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles