Lapseooteaja märgid teavad tulevikku

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli inimesegeneetika professor Maris Laan valutab südant naiste ja meeste viljakusega seotud meditsiini arengu pärast Eestis.
Tartu ülikooli inimesegeneetika professor Maris Laan valutab südant naiste ja meeste viljakusega seotud meditsiini arengu pärast Eestis. Foto: Margus Ansu

Inimesegeneetika professori Maris Laane sõnul on Eestis käsil erakordne uuring, kus ühe mütsi all tegutsevad meeste ja naiste viljakuse uurijad, nii teadlased, geneetikud kui arstid, ning kaasatud on meditsiinidiagnostika ettevõte.

«Õnneliku raseduse» uuringusse on kaasatud 4500 Eesti inimest, nende seas üle 2100 raseda. Maris Laan kirjeldas, et see ei ole olnud mingi lihtne andmekogumine, vaid see koosneb kolmest raseduse jooksul vastatud küsimustikust ning muudest andmetest raseduse kulu ning raseda elu- ja töötingimuste kohta. Talletatud on ka DNA-, vereseerumi-, plasma- ja platsentaproovid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles