Tartumaal põles öösel puidutööstus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Minut enne südaööd saabus päästjaile väljakutse Tartu valda Tila külla, kus tuld oli võtnud saekaater. Tulekuma paistis selleks hetkeks põlengupaigalt juba kaugele.

Foto: Jürgen Puistaja / Kanal 2

Siseministeeriumi teatel põles puidutööstuse ladu ja saepuruhoidla. Päästjate saabudes põles saepuruhoidla mõõtmetega 20x40 meetrit lahtise leegiga. Süttinud olid ka lähedalasuvad puiduhunnikud. Kustutustööd kestsid varahommikuni.

Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik täpsustas hiljem, et tulekahju avastati suhteliselt hilja. Kui päästjad lõpuks kohale kutsuti, hakkas liimpuitdetailidel seisnud metallkarkasshoone juba kokku vajuma. Vähem kahjustusi sai üksnes vaheseinaga eraldatud kontorihoone.

Hoone juures süttisid ka puidujääkide hunnikud. Kohale saabunud päästjad hakkasid kaitsma tulekaitsemüüriga eraldatud hoonepoolt, kus asusid väiksemad lao- ja toomisruumid ning kontor. Tule levik sinna saadi pidama. Ühtlasi kaitsti hoone äärde ladustatud saematerjali virnasid, millest suur osa tulest säästeti.

Päästetöid raskendas kustutusvee puudumine lähikonnas. Ettevõtte territooriumil olevad tuletõrjehüdrandid ei töötanud ning kõrval asuva firma territooriumil olev tiik sai veest tühjaks. Päästjad pidid kustutusvett kohale vedama paari kilomeetri kauguselt Kõrveküla paisjärvest.

Sündmuskohal tegutsesid päästjad Annelinna, Tartu, Tabivere ja Alatskivi päästekomandost. Kutselistel päästjatel olid abiks Võnnu vabatahtlikud. Järelkustutustööd kestsid veel kella 9.50 ajal.

Foto: Jürgen Puistaja / Kanal 2

Tööstuses toodeti puidukraanuleid ja saematerjali. Kahjud on suured ning tulekahju tekkepõhjusi lähevad tuvastama eksperdid, täpsustas Kiik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles