Juhtub ka suurel ja tugeval

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turu tänava ääres mutta kinni jäänud traktor päästetakse kohe, kui maa on piisavalt tahenenud.
Turu tänava ääres mutta kinni jäänud traktor päästetakse kohe, kui maa on piisavalt tahenenud. Foto: Kristjan Teedema

Tartus Sepa turu vastas Turu tänava ääres seisab mitmendat päeva suur roomiktraktor, mida hoiab oma kindlas haardes emake maa.

Üht roomikut pidi sügavasse mutta vajunud traktor töötas seal Tartu veevärgi heaks.

«Neil meestel läks veidi õnnetult, nad alustasid tööga liiga vara, maa on suurele masinale veel liiga pehme,» ütles ASi Tartu Veevärk juhataja Toomas Kapp.

Ta selgitas, et Tartu veevärk ei tohi linna eri kohtades vee- ja kanalisatsioonitorusid uuendades väljakaevatud pinnast vanasse kohta tagasi panna, uued torud kaetakse puhta liivaga.

Torustike uuendamisel väljakaevatud pinnase laseb veefirma teistel ettevõtetel vedada Turu tänava ääres olevate puurkaevude juurde. «Ropka tööstuspargis on pinnast tõstetud ja ka meie peame Turu tänava ääres pinnast tõstma, et veehaare ei jääks liigvee alla,» rääkis Toomas Kapp.

Tartu veevärk täidab Turu tänava äärset ala seni, kuni veehaardele turvaline kõrgus kätte jõuab, ning siis rajatakse sinna ilus muruväljak.

Roomiktraktor sikutatakse mudast välja niipea, kui maa on piisavalt tahenenud, et sinna suurt abijõudu saata.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles