Aafrika seakatk jõudis Tartumaale

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle üsna lagunenud metsseakorjuse leidsid Nõo jahiseltsi jahimehed laupäeval, 18. aprillil Nõo jahipiirkonnast kohaliku inimese teate peale. Eile saatis Tartumaa veterinaarkeskus laborisse korjuselt võetud proovi, et teada saada, kas loomal võis olla Aafrika seakatk.
Selle üsna lagunenud metsseakorjuse leidsid Nõo jahiseltsi jahimehed laupäeval, 18. aprillil Nõo jahipiirkonnast kohaliku inimese teate peale. Eile saatis Tartumaa veterinaarkeskus laborisse korjuselt võetud proovi, et teada saada, kas loomal võis olla Aafrika seakatk. Foto: Tartu jahindusklubi

Tartumaal Rannu valla Vehendi külast leiti läinud nädalal Võrtsjärvest kõrkjatest lõpnud metssiga, kes oli nakatunud Aafrika seakatku.

Vehendist ja päev varem ehk läinud esmaspäeval ka Valgamaalt Pühastest avastatud sama nakkushaigusega metssiga tõid Tartumaale taudistatud alad, kus kehtivad piirangud seakasvatajatele ja jahimeestele.

Pikemalt saab Tartumaale jõudnud Aafrika seakatkust ja sellega kaasas käivatest piirangutest lugeda homsest Tartu Postimehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles