Maaülikool tahab nimetada tänavaid teadlaste järgi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

Tuleval aastal EPA 60. sünnipäeva tähistav maaülikool soovib anda kolmele ülikoolilinnakus paiknevale tänavale omaaegsete kuulsate teadlaste nime.


Idee autori Juhani Püttsepa sõnul on tava anda tänavatele suurte teadlaste nimesid kõikjal maailmas väga levinud.

Nii pakkuski ta ülikooli valitsuse 7. septembri istungil välja, et tulevast Tähtvere silda ning pikendatavat Vaksali tänavat võiks ühendada tänav, mis kannab omaaegse metsandusteadlase Andres Mathieseni nime.

Loomakliiniku juurde viiv tee võiks aga nime saada kuulsa veterinaari Julius Tehveri järgi. Tema omaaegse kolleegi Karl Sarali nimi võiks ehtida loomakliiniku tagant endise peamajani viivat tänavat.

Ülikooli valitsus suhtus ettepanekusse positiivselt. Maaülikooli nõukogu koguneb oktoobri lõpus ja ilmselt tehakse tänavanimede määramise kohta siis juba ettepanek Tartu linnavolikogule.

Tartu linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna juhataja Urmas Ahven ütles, et tänavale nime andmises ei ole iseenesest midagi keerukat. «Maa omanikul on tänavanime panekul esimese ettepaneku õigus,» märkis ta.

Samas lisas ta, et uuemal ajal püütakse tänavatele isikunimede andmist vältida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles