Vastukaja: endine vee-ettevõte kiusab linnaelanikke

Reno Laidre
, Elva linnapea (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva linnapea Reno Laidre.
Elva linnapea Reno Laidre. Foto: Margus Ansu / Postimees

Elva linnavalitsus oli sunnitud lõpetama lepingu pea aastakümne jagu Elva linna veetorustikke opereerinud ettevõttega OÜ Aqua & Waste Services ilmsiks tulnud varguse tõttu – kui õigusliku aluseta võõra raha omastamist sedasi võib nimetada. Tänavu suvel kinnitas Elva linnavolikogu Elva linna uueks vee-ettevõtjaks ASi Emajõe Veevärk, kellele kuuluvad männilinna vee- ja kanalisatsioonirajatised.


Elva torustike endine operaator OÜ Aqua & Waste Ser­vices (AWS) ei pea lepingut millekski, ignoreerib nii linnavolikogu kui ka kohtuotsuseid ning mängib linnaelanike heaoluga, levitades mitmes meediakanalis valeinformatsiooni.

AWS jättis täitmata kehtinud ühisveevärgi- ja kanalisatsiooniteenuse osutamise lepingust lähtuva kohustuse dokumentatsioon üle anda. Sellest tulenevalt peavad elvalased kannatama uute lepingute sõlmimisega kaasnevaid ebamugavusi. Hoolimata opereerimisõiguse puudumisest esitas AWS arveid veeteenuse osutamise kohta juulis ja augustis, inimeste postkastidesse jõudsid topeltarved.

AWSi osaniku Asko Vesteri kinnitusel linnaelanikud edaspidi AWSilt veearveid enam ei saa.

AWS õigustab oma käitumist peamiselt väitega, et Elva linnavalitsusel polnud õigust lepingut lõpetada, ja väidab ennast olevat edasi Elva vee-ettevõtja.

Ringkonnakohus ütleb oma 17. augusti määruses AWSi kaebuse kohta muu hulgas järgmist: ringkonnakohus ei nõustu kaebuse põhiväitega, mille kohaselt lepingute ülesütlemise avaldus on tühine.

Vastupidi AWSi väidetele on ringkonnakohus kinnitanud, et rendileping, millega AWS sai kasutada opereerimisteenuse osutamiseks Elva vee- ja kanalisatsioonirajatisi, on lõppenud.

Keskkonnaameti Jõgeva-Tartu regiooni juhataja andis 26. augustil välja korralduse, millega muudeti Elva linnas veega varustamise ja kanalisatsiooniteenuse osutamiseks vajalikku vee erikasutusluba. Loal märgiti ärinimeks AS Emajõe Veevärk.

Keskkonnaministeeriumi kodulehelt saab kontrollida, et AWSil ei ole ühtegi kehtivat vee erikasutusluba. Ometigi kirjutab AWSi osanik veel 8. septembri Postimehes vastupidist.

Kindlasti ajendab ettevõtet elanikke kiusama ja valeinformatsiooni levitama ärihuvi, AWSi soov hoolimata õigusliku aluse puudumisest võimalikult kaua teenust osutada.

Keskkonnaministeeriumi kodulehelt saab kontrollida, et AWS-il ei ole ühtegi kehtivat vee eri­kasutusluba.

Kuigi AWS soovis selle aasta kevadel vee opereerimise hinda oluliselt tõsta, tuues põhjuseks opereerimise kahjumlikkuse, on Elvas veeteenuse osutamine tulus tegevus.

AWS tegi linnale ettepaneku kinnitada ka investeeringu osa sisaldav vee ja kanalisatsiooni hind opereerimishinnaks, mis oleks tähendanud hinna tõusu ligi 49 kroonile kuupmeetri eest.

Samas praegune operaator Emajõe Veevärk on valmis osutama teenust dotatsioonivabalt 12 krooni võrra madalama hinnaga.


Samal teemal: Elva veetüli, TPM 07.07, 19.07, 26.07, 08.09

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles