Viimase maali värv pudeneb

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teost vaatas üllatunud pilgul filoloogist tartlanna Annika Kupits
Teost vaatas üllatunud pilgul filoloogist tartlanna Annika Kupits Foto: Sille Annuk

Pudenenud värviga õlimaal «Keisrile Keisri oma, Jumalale Jumala oma» Tartu kunstimajas kuulub noore kunstniku Andrus Raagi värskeimasse loomingusse. Värvikihi tükid on maali all hunnikus, mille kaitseks on põrandale tõmmatud piire.


Teost vaatas üllatunud pilgul filoloogist tartlanna Annika Kupits (pildil). «See maal justkui astub maalikunsti piiridest välja, ta on selline... väga mitmekihiline,» ütles ta.

Raag on üks kunstnik 36 hulgast, kelle loomingust võib osa saada Eesti Maalikunstnike Liidu näitusel «Viimane maal» kunstimaja galeriides 17. oktoobrini. Kuraatorid Maarit Murka ja Rauno Thomas Moss soovisid kunstnikelt väljapanekusse selliseid teoseid, millesse nad paneksid endast parima – nii, et tulemus oleks justkui nende viimane maal.

Moss peab näituse keskseks tööks Jevgeni Zolotko ruumiinstallatsiooni, mille madalsageduslik heli ulatub teise korruse saalides kõikjale. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles