Linn avab uusi aiarühmi

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaiaruumid on ka Tähe 4 hoones.
Lasteaiaruumid on ka Tähe 4 hoones. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linnavalitsus plaanib avada kuni kuus uut lasteaiarühma rendipindadel, kuhu oli seni plaanitud rajada Rukkilille ja Karoliine lasteaia hoiurühmad.

Tartu linnavalitsuse haridusosakonna alushariduse peaspetsialist Kaspar Kreegimäe selgitas, et kuna Vasara 50 ja Tähe 4 rendipinnad vastavad tegelikult lasteaiale kehtestatud ruuminõuetele, kaalutakse seni täitmata hoiurühmad muuta aiarühmadeks.

Arno süsteemi kaudu on lapsevanematele juba pakutud kohti Karoliine lasteaia kolme uude aiarühma Tähe 4 hoones, igasse rühma mahuks 20 last. Kaks või kolm sama suurt rühma on plaanis avada ka Rukkilille lasteaia Vasara 50 hoones. Kaspar Kreegimäe sõnul ei nõua hoiu asemel lasteaiarühmade avamine linnalt lisainvesteeringuid.

Samas tuleb seetõttu palgata lapsehoidjate asemel koolieelse lasteasutuse õpetajad ning sellega kaasneb suurem tööjõukulu. Kreegimäe selgitas, et sotsiaalministeerium plaanib avada meetme, millega toetatakse kolme aasta jooksul kohalikke omavalitsusi lasteaedadesse uute töökohtade loomisel, nii et tööjõukulu vahe loodetakse katta selle toetusraha abil.

Ta lisas, et küll on aga lapsevanema jaoks vahe, kas laps käib hoius või lasteaias. Hoius käivatele lastele ei saa tagada aasta pärast kohta samas lasteaias ning neile tehakse kohapakkumised lasteaedadesse üle linna. Lasteaiarühmas käivad lapsed saavad aga ühiselt õppida ja mängida samas kohas kooliminekuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles