Tammelinna päevad: mitte ainult tõrukorjamine

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammetõrud.
Tammetõrud. Foto: Ain Protsin.

Lisaks traditsioonilisele tõrudekorjamisele Elistvere loomapargi asukatele on tartlastel ja linna külalistel 22.-24. septembrini võimalus tutvuda aedlinna ajaloo ja huviväärsustega, vaadata näitusi, osaleda töötubades ning jagada mälestusi vestlusringides.


Seitsmendat korda peetavad Tammelinna päevad on ühed pikemate traditsioonidega linnaosapäevad Tartus. Tiigi Seltsimaja eestvedamisel on neid korraldatud 2004. aastast, vahendas linnavalitsuse pressiteade.

Kolme päeva vältel leiab aset rohkelt vestlusringe, näitusi, näitemänge, töötubasid ja muid üritusi Tammelinna raamatukogus, Oskar Lutsu majamuuseumis ja Tammelinna gümnaasiumis. Meeste ja naiste näputööd saab teha nii koolis, raamatukogus kui konkursitööna kodus.

«Põlvkonnad vahetuvad ja linnaosa muutub. Sellest tulenevalt on reedel toimuvasse vestlusringi oodatud eelkõige põlised tammelinlased, et jäädvustada olulisi hetki möödanikust. Kuid kolmapäeval kell 15 ootame raamatukokku kõiki, kes on huvitatud tammelinlase elukeskkonna paremaks muutmisest. Eriti oodatud on väikelaste emad-isad, sest jutuks tuleb ka laste mänguväljakute temaatika,» rääkis peakorraldaja Tiina Konsen.

Nagu viimastel aastatel tavaks, korjatakse tänavugi Tammelinna päevade ajal tammetõrusid Elistvere loomapargi asukatele. Tõrusid võetakse vastu neljapäeval, 23. septembril kell 8-10 ja kell 16-18 lasteaia Tõruke õues (Tamme puiestee 43A).

Tammelinna päevad lõpevad kohalikus gümnaasiumis toimuva teadlaste ööga, kus tehakse erinevaid katseid ja teste, avatud on robotite ja muusika töötoad.

Kõik Tammelinna päevade ettevõtmised on osavõtumaksuta ja pääsmevabad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles