Video: hiinlanna kallas poolalasti mehhiklanna üle keefiritaolise vedelikuga

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu kunstimaja täitis täna mitukümmend kunstihuvilist, et vaadata iga-aastase rändava performantsifestivali Diverse Universe õhtut, mida juhtis Al Paldrok. Oli müra ja alastust, inimkehal voolas vesi ja keefir.

Kõigepealt tegi monumentaalgaleriis Indoneesia-Prantsuse-Saksa kolmik Mélodie Duchesne, Frederick Krauke ja Mathieu Sylvestre seitsme-kaheksaminutilise mürarikka etteaste, milles valgesse rõivastatud naine püüdis läheneda maas lamavale alasti mehele, kuid takistuseks osutus umbes ruutmeetri suurune penoplastitükk. Lõpuks kohtumine toimuski, kuid enne seda purustas alasti mees oma peaga seina ääres mitu kipsplaati.

Teiseks etteasteks juhatas Al Paldrok kunstihuvilised kunstimaja teisele korrusele kunstisaalidesse. Heledas trikoos mehhiklanna Nina Yhared lükkas seal kohvrit, millest tuli välja lühikeses kleidis hiinlanna Xiao Yurong. Hiljem kattis mehhiklanna seina ja seejärel iseennast vette kastetud lilledega, misjärel pintseldati tema topless kehale ladina ja kreeka tähestiku tähtedega sõnu ning hiina hieroglüüfe. Kui hiinlanna oli mehhiklanna üle kallanud keefiritaolise vedelikuga ja hüpanud hüppenööriga, lükkas mehhiklanna ta koos ratastel rõivastestangega teistesse sama korruse kunstisaalidesse. Taustaks tegid neile muusikat Larry Rodriques alias Flower Vato ja Steve Vanoni.

Performantsitegijaid oli järjekorras oma etteastet ootamas veel mitu, ka Eesti kunstnikke.

Al Paldrok ütles, et reedel on ringirändav festival Diverse Universe Pärnu muuseumis.

Seejärel rändavad performantside tegijad läbi mandri, et näidata oma kunsti kõigepealt Riias, seejärel Kaunases ning hiljem Bulgaarias, Kreekas, Saksamaal, Prantsusmaal, Hispaanias, Ahvenamaal ja lõpuks, juuni esimesel ja teisel nädalal, Soomes.

Täpsemalt saab rändfestivalist lugeda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles