Artjom Suvorov sai Tartu abilinnapeaks

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu abilinnapea Artjom Suvorov.
Tartu abilinnapea Artjom Suvorov. Foto: Margus Ansu

Linnavolikogu kinnitas Tartu uueks abilinnapeaks senise linnavolikogu liikme Artjom Suvorovi ja määras tema ametipalgaks 3135 eurot kuus.

Keskerakonda kuuluv Suvorov hakkab kureerima sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonda, mis seni oli täna volikogu esimeheks valitud Vladimir Šokmani vastutusala.

Suvorovi ametisse kinnitamist toetas 30 volikogu liiget, vastu oli 13.

Lisaks kuupalgale kinnitas volikogu autohüvitise suuruse ja mobiililimiidi.

Suvorovil on õigus saada seoses isikliku sõiduauto kasutamisega ametiülesannete täitmisel hüvitust 400 eurot kuus. Abilinnapeale kasutusse antava mobiiltelefoninumbrilt võetavate teenistusalaste kõnede maksumuse piirmääraks on 64 eurot kuus.

Suvorov oli volikogus arengu- ja planeerimiskomisjoni aseesimees ning töötas enne abilinnapeaks saamist Reinu Toidukaupade tootmisjuhina. Ta on sündinud 7. veebruaril 1989 ja on lõpetanud 2010. aastal Tartu ülikooli sotsiaalteaduskonna, tal on pooleli magistriõpingud Euroopa Liidu alal. Eelmisel aastal alustas ta avatud ülikoolis juuraõpinguid. 

Vastates Ene Ergma küsimusele lubas Suvorov magistrikraadini jõuda kahe aasta jooksul. "Jah, ma suudan," kinnitas ta.

Suvorov on abielus, peres kasvab poeg.

Viimastel kohalikel valimistel sai ta 359 häält. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles