TÜ akadeemiline naiskoor pärjati aasta naiskoori tiitliga

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Naistelauluseltsi teabepäeval 18. septembril pärjati Tartu Ülikooli akadeemiline naiskoor tiitliga «Aasta naiskoor 2010». Seda sündmusterohke ja eduka möödunud hooaja eest.


Naiskoori presidendi Aili Sarapiku sõnul tõsteti võitja puhul eriti esile koori edukat osavõttu Griegi nimelisest konkursist Bergenis, juubelipidustusi kevadel, mille raames ilmusid ka CD ja DVD ning naiskoori häälekandja U-duuri erijuubeliväljaannet, vahendas ülikooli pressiesindaja.

Griegi nimelisel koorifestivalil Bergenis 2009. aasta septembris võideti nii kirikumuusika kui ilmaliku muusika kategoorias kolmas koht ja koor valiti 26. osaleja seast Grand Prix vooru.

Lisaks mahtus koori eelmise hooaja sisse esinemine Leigo järvemuusikal koos Revalia kammermeeskoori ja ETV tütarlastekooriga, ning isadepäeva kontserdil Estonia kontserdisaalis koos TÜ kammerkooriga.

Kevadel tähistas naiskoor oma 65. juubelit kontsert-etendusega «Kallis kull'a mu sõsarõni», mille teise osa lavastas Anne Türnpu. Lavastuse muusikaline pool keskendus naise elu rõõmudele ja muredele ning sisaldas üksnes Eesti heliloojate loomingut.

TÜ Akadeemiline Naiskoor on pidevalt tegutsenud alates 1945. aastast. 2005. aastast on koori dirigent Triin Koch. Koori tuumiku moodustavad Tartu ülikooli tudengid ja vilistlased ning koor on kogu oma tegutsemisaja kuulunud Eesti naiskooride paremikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles