Rongireisijatel tuleb suvel ka bussiga sõita

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rongide sõiduplaanid muutuvad 31. mail ja ka suvel, sest üks lõik Tallinna-Tartu raudteest läheb remonti.
Elroni rongide sõiduplaanid muutuvad 31. mail ja ka suvel, sest üks lõik Tallinna-Tartu raudteest läheb remonti. Foto: Margus Ansu

Elroni rongidega Tartu-Tallinna ja Tartu-Jõgeva vahet sõitjatel tuleb mai lõpust oma reisid kohandada uue sõiduplaaniga ning suvest hilissügiseni arvestada pikema sõiduajaga.

Reisirongiliiklust korraldava Elroni uus sõiduplaan hakkab kehtima pühapäeval, 31. mail. Järgmisest päevast, 1. juunist võetakse sõiduplaanist maha tööpäeviti kell 17.08 Tartust Jõgevale ja kell 18.13 Jõgevalt Tartusse sõitev rong.

Elroni müügi- ja arendusjuhi Ronnie Kongo sõnul lisati tööpäevade õhtuti Tartu-Jõgeva ja Jõgeva-Tartu rongid sõiduplaani kohalike omavalitsuste soovil teenindamaks Tartus töötavaid inimesi.

Paraku on neid liiga vähe: tavaliselt on kahe vaguniga rongi 105 istekohast Tartu-Jõgeva reisil täidetud kuni 20 kohta ning Jõgeva-Tartu reisil pool sellest.

«Seega on igal juhul mõistlikum teenindada reisida soovijaid teiste rongidega,» märkis  Kongo. «Tartu suunal liigub järgmine rong ligi 20 minutit hiljem ja Jõgeva suunal ligi 20 minutit varem. Jõgevat ja Tartut jääb ühendama 17 väljumist päevas, kaheksa rongi peatuvad kõikides jaamades.»

Tartu-Valga ja Tartu-Koidula liinil rongide sõiduplaanis 31. maist suuri muutusi Elroni kommunikatsiooni- ja turundusjuhi Mai Vahtriku sõnul ei tule, väljumis- ja saabumisajad muutuvad mõni minut.

Ta lisas, et kui eelmisel aastal alustas suvine Piusa liin tööd 1. juunil, siis tänavu saab sinna rongiga juba 1. maist.

Lisaks mai lõpus muutuvatele sõiduplaanidele tuleb Elroni rongidega sõitjatel kesksuvest sügiseni arvestada ka raudteeremondiga, sest Eesti Raudtee remondib suvel Tallinna-Tartu liinil asuvat Pedja-Jõgeva vahelist raudteelõiku.

Praeguse kava järgi on tööd kavandatud juulist oktoobrini, kuid Mai Vahtriku sõnul võib aeg muutuda, sest Eesti Raudtee pole veel lõppsõna öelnud.

Remondi ajal käib rongiliiklus neljal päeval nädalas ehk esmaspäeval, kolmapäeval, reedel ja pühapäeval täies mahus. «Sõiduaeg pikeneb umbes 15 minutit, sest remonditaval lõigul tuleb rongidel sõita tavalisest väiksema kiirusega,» teatas Elroni juhatuse liige Riho Seppar.

Ülejäänud kolmel nädalapäeval ehk teisipäeval, neljapäeval ja laupäeval töötavad hommikul kella kümnest õhtul kella kaheksani Pedja-Jõgeva raudteelõigul remondimehed.

Sellepärast asendatakse neil päevil kell 10–20 Vägeva-Jõgeva vahelisel lõigul rongid bussidega, see tähendab reisijatele ümberistumist ja bussiga ka Pedjale sõitmist.

Asendusbussidega jätkatud reisidel pikeneb sõiduaeg arvestuse järgi kuni 50 minutit. Seega saavad neil kolmel nädalapäeval Elroni rongide ees paarikümneminutilise edumaa Tartu ja Tallinna vahet sõitvad kiirbussid. «Mõtleme praegu, kuidas raudtee remondi ajal reisijatele pikenevat sõiduaega heastada,» ütles Mai Vahtrik.   

Remondi ajal muutuvad nii Tallinna-Tartu kui ka Tartu-Valga ja Tartu-Koidula-Piusa rongide sõiduplaanid, Elron annab  muutustest aegsasti teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles