Tartu tahab uuendada veebiväravat

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu veebileht on aastast 2001 püsinud peaaegu muutumatuna.
Tartu veebileht on aastast 2001 püsinud peaaegu muutumatuna. Foto: www.tartu.ee

Senise veebilehega juba 14 aastat läbi ajanud Tartu linn otsustas oma veebiväravat uuendada.

Linnavalitsuse teatel korraldati uue veebilehe arendamiseks kaks eraldi hanget. Neist üks süsteemiarhitektuuri loomiseks, programmeerimiseks ja testimiseks ning teine kujundustööde tellimiseks ja ühtse kujunduse ja stiilinõuete väljatöötamiseks.

Kodulehe arendustööde tellimise riigihanke võitis OÜ Web Expert pakkumus kogumaksumusega 41 040 eurot. Uue kodulehe kujundustööde hankel oli edukas OÜ Wiseman Interactive pakkumus hinnaga 17 340 eurot, millele lisandub võimalus tellida juurde kujundustöid ning kasutajamugavuse ja muid konsultatsioone tunnihinnaga 60 eurot.

Tartu olemasolev veebileht valmis 2001. aastal ja on praeguseks vananenud. Uue lehega soovitakse lahendada praegused kõige suuremad probleemid: info halb leitavus, mittetoimiv otsingusüsteem, vananenud haldusliides ja kujundus.

Tartu veebi uuendamiseks on tehtud eeltöid: koostatud veebistrateegia aastani 2020, süsteemianalüüs ning uue lehe prototüüp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles