Vanemuine ootab noori Kollase Kassi suvekooli

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

13–16aastased noored on taas oodatud Kollase Kassi suvekooli, mis toimub 4.–14. juunini. Ooperisolistide Rasmus Kulli ja Reigo Tamme juhendamisel valmib suvekoolis kümne päeva jooksul ooperilavastus.

Sobiv õpilane on musikaalne ja lauluhimuline, teatas teatri pressiesindaja. Kuna ooper ei  koosne üksnes muusikast ja laulmisest, on vaja ka näitlejameisterlikkust ja liikumisoskust. Samuti peab olema huvi selle vastu, kuidas sünnib ooperilavastus.

Suvekooli juhendaja Reigo Tamme kinnitusel soovivad nad noortele näidata, et ooper ei ole kaduv kunst ega tolmune teater. «Ooperit saab luua värskelt, uudselt ning tõeliselt noortepäraselt,» lisas Reigo Tamme pressiesindaja vahendusel. Koos Kulliga loovad nad suvekooli lavastuse jaoks ooperisüžeedest ja aariatest koosneva originaallibreto.

Suvekooli õpilased valitakse välja eelvoorus, mis on kavas 8. mail kell 15 Vanemuise suures majas. Eelvooruks tuleb ette valmistada lühike laul ja luuletus või proosapala maksimaalse pikkusega kolm minutit. Eelvooru registreerimistähtaeg on 30. aprill.

Kandideerimiseks tuleb korraldajatele anda teada oma nimi, vanus, kool, elukoht, meiliaadress, telefoninumber ning vanema kontaktid. Eelregistreeruda saab aadressil kollanekass@vanemuine.ee.

Suvekool lõpeb noorte isetehtud lavastuse etendusega 14. juunil, algus kell 18.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles