Topeltmõrva kahtlusega mustlane sattus põgenemisel õnnetusse

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Topeltmõrvas kahtlustatav mustlasmees August Burkevitš sattus teiselt veretöölt põgenemisel jalgrattaga kodu poole vändates esimese mõrvapaiga juures kaelamurdvasse rattaõnnetusse.


Kurioosne, ent neljapäeva õhtuhämaruses ei puudunud palju, et väidetav tapja oleks pärast teist veretööd Vedu külas esimeses kuriteopaigas Kobratul põgenemishoos kaela murdnud.

See juhtus siis, kui neljapäeva varajasel õhtutunnil Kobratust läbi sõitnud inimesed maantee ääres olevast majast suitsu tulemas nägid, maasturil otsa ringi keerasid ja tuletõrjesse helistasid.

Parkinud auto maantee ääres asuvale jalakäijate teele, suundusid kaks esimesena sündmuskohale jõudnud meest majahoovile uurima, kas kedagi on ehk tarvis majast päästa. Häirekeskusest jagati meestele telefonitsi õpetussõnu, et nad mingil juhul suitseva maja aknaid ei avaks, sest siis saab tulekahju enne tuletõrjeautode kohalejõudmist sisse juba pöördumatu hoo.

Sündmuskohale olid jõudnud ka juhuslikult sealsamas rattatrenni teinud naine ja mees, kui ootamatult sööstis Vedu küla poolt tulevalt kerge kallakuga jalakäijate teelt rattaga hooga alla dressides tõmmut verd mustlasmees.

Et jalakäijate teele oli pargitud maastur, tuli silmanähtavalt purjus mehele ootamatu ohuolukord ilmselt otsekui välk selgest taevast. Suures põgenemishoos järgmiselt mõrvapaigalt oli väidetav tapja saanud oma rattale sisse sellise hoo, mis ei lasknud tal enne teele pargitud autot muudmoodi pidama saada, kui ennast otsejoones sealsamas kõhuli lasta. Ainult nii suutis mees vältida kokkupõrget maasturiga.

Kui autoomanik asja uurima kiirustas ja kukkunud mehelt küsis, kas too vajab abi, ei vastanud rattaline sõnakestki. Selle asemel lükkas ta jalgratta maanteele ja jätkas tiira-taara sõidustiilis väntamist Tartu poole, selja tagant kõlamas harrastajatest rattasõprade hüüded, et kas ta on hulluks läinud, et niimoodi keset teed sõites tiheda liiklusega maanteele ronib.

Mõnesaja meetri pärast tulid paanikahoos kuriteokohalt põgenevale mustlasmehele vastu juba esimesed tuletõrjeautod. Siis ei teadnud veel keegi, kui tõsise kuriteopaigaga on tegu.

Uurimise andmetel jaksas topeltmõrvas kahtlustatav enda kukkumiskohast edasi vändata kilomeetri jagu Tartu suunas. Siis pidas mees millegipärast paremaks viia oma liiklusvahend kõrvalolevale põllule peitu ja proovida kojupääsemiseks õnne hääletades.

Kui tuletõrjesse helistanud mehed paar­kümmend minutit hiljem edasi Tartu suunas sõitsid, seisis mustlasmees käsi hääletamiseks püsti endiselt maanteepervel. Niimoodi, sündmusi tagantjärele analüüsides, polnudki uurijatel kuigi keeruline jõhkra topeltmõrva lahenduseni jõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles