Teenekas šoti punkar teeb Eestis minituuri

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jonzip McNeill.
Jonzip McNeill. Foto: Erakogu

Sel nädalal annab Eestis kolm kontserti legendaarse Glasgow' punkbändi The Zips liider Jonzip McNeill, kelle soolo-EP «A Hard Rain At Sunshine Corner» ilmus 30. märtsil.

Folkpungi õhtud on 16. aprillil Tartu Songwriters Clubi üritusena Supilinna Kikerkohvikus, 17. aprillil Pärnu jahtklubis ning 18. aprillil Tallinna Texas Honky Tonk & Cantinas.

Tartlasest muusiku Andres Rootsi sõnul asutati šoti punkbänd The Zips 1978. aastal ning tegutseb tänini. Ansambli 1979. aastal ilmunud omanimeline, John Peeli poolt kuulsaks mängitud debüüt-EP paigutus 30 aastat hiljem ajakirja Record Collector saja hinnalisema pungiplaadi tabelis 37. kohale.

Eestis astub bändi laulja ja põhiline laulukirjutaja Jonzip McNeill üles üksi akustilise kitarri saatel, CD-l «A Hard Rain At Sunshine Corner» teevad kaasa ka The Clashi juhtfiguuri Joe Strummeri hilisema bändi Mescaleros liikmed Smiley Barnard ja Pablo Cook,» lisas ta.

Tartu kontserdil, mis algab neljapäeval kell 19, soojendab McNeilli soolokavaga Andres Roots, Pärnus sealse ansambli Rääma Blue vähendatud koosseis.

Andres Rootsi äsjase teate kohaselt ei jõua Jonzip McNeilli kontsert Tartu Songwriters Clubis otseülekandena Generaadio eetrisse (algselt oli kirjas, et jõuab), vaid kahe ja poole tunnist salvestust saab veebilehel generaadio.ee kuulda alles 18. aprillil kell 19.

McNeill on Rootsile teatanud, et eks olegi nii parem, kui otse eetrisse ei lähe - muidu lipsab veel mõni vandesõna sisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles