Mööduja jättis metsa eksinud seenelise abita

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puravik.
Puravik. Foto: Peeter Langovits

Võrumaal keeldus seeneline aitamast metsa eksinud naist, kuna pidas olulisemaks enda korvi täitmist.


Lõuna prefektuuri teatel sai politsei laupäeval kõne vanemalt meesterahvalt, kes oli ühes abikaasaga Võrumaal Meremäe valla metsas seenel. Mees olevat metsa sisenenud ühest, naine teisest metsatukast. Paaritunnise seenelkäigu järel ei ilmunud naine aga enam metsast välja.

Mehe sõnul ei olnud naisel telefoni kaasas, raskemaks tegi juhtumi seegi, et eksinu näol oli tegu südamehaigega.

Piirivalvurid ja politseinikud korraldasid naise leidmiseks otsinguoperatsiooni, mille käigus leiti metsas ekslemisest väsinud naine üles.

Naise sõnul oli ta teed otsides kokku juhtunud teisegi seenelisega, kellelt abi palus. «Olenemata õnnelikust lõpust, oli kogu loo juures kahetsusväärne siiski see, et mööduja pidas seenekorvi täitmist eksinu abistamisest olulisemaks ning jättis ta abita,» sõnas Võru politseijaoskonna juht Tauno Klaar.

Võru politseijuht paneb kõigile südamele, et tähelepanuta ei jäetaks neid, kes abi vajavad. «Antud juhul piisanuks abistamiseks kõigest ühest telefonikõnest politseisse. Kahju on tõdeda, et mõned meist peavad seda liiga paljuks.»

Klaar viitas, et kui politsei otsingud ei oleks andnud tulemusi, võinuks sündmus lõppeda ka traagiliselt.


Möödunud nädalal Lõuna-Eestis metsa eksinud seenelised

Kolmapäeva varahommikul läks vanem meesterahvas Tartumaal Kavastus jõhvikale. Politseile anti õhtul teada, et isik ei ole senimaani metsast naasnud. Koju jäetud mobiiltelefon välistas võimaluse mehega kontakteeruda või tema asukoht positsioneerimise teel välja selgitada. Lähedaste antud info põhjal suundusid politseinikud metsa äärde, kus mees marjakorjamisega algust tegi. Poole tunni möödudes leiti ühelt metsavaheteelt marjuline ka üles. Mees arstiabi ei vajanud ning
politseinikud toimetasid ta koju.

Lisaks teatati politseile ka Laeva valla metsa eksinud inimestest. Juhtum lahenes kiiresti, kuna inimesed said iseseisvalt metsast välja.

Ka Mustvee kandis metsa läinud paar seenelisi eksis ära, ent sarnaselt eelnenud juhtumile leidsid siiski ise kodutee üles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles