Autovabal nädalal on au sees ratturid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgrattad.
Jalgrattad. Foto: Margus Ansu

Täna alanud autovaba nädala puhul tegid Tartu linnajuhid kabinetiistungil jalgratastel ringsõidu uutel rattateedel, et avada uus Ihastet ja kesklinna ühendav kergliiklustee ning tõmmata tähelepanu autovaba nädala sündmustele.


«Ihaste rattatee osas olen juba isiklikult saanud tänulikelt kodanikelt mitmeid kirju, mis näitab, et oleme õigel teel,» rõõmustas linnapea Urmas Kruuse. Ta lubas, et linnapilti tekib üha enam rattureid ja rattaparklaid, sest silmnähtavalt on ratta eelistamine
muutunud üha populaarsemaks.

Pärast Kesk tänava uue kergliiklustee läbimist suundusid linnavalitsuse liikmed Ihaste rattatee pidulikule avamisele. 3,7 kilomeetri pikkune kergliiklustee ühendab Annelinna ja Ihaste linnaosad kesklinnaga.

Autovaba nädala puhul leiab linnas aset arvukalt ratturitele mõeldud üritusi. Reedel jagatakse kõigile rattaga kesklinna tulijatele 1000 rattatuld ning kõigil on võimalus oma ratas jätta valvega rattaparklasse raeplatsil.

Laupäeval, 25. septembril tähistab Tartu autovaba päeva ning selle puhul täitub kesklinn jalgratastega ning kõigega, mis seondub ratastega. Toimub rattalaat ja oksjon, kus igaüks saab endale vajalikku soetada, maha müüa või lihtsalt tutvuda omamoodi ratastega.

Lisaks peetakse samal ajal ka Tartu linna tervisepäeva üritusi võimlemise, kepikõnni ja tervisekontrolliga.

Raekoja taha kerkib liiklusväljak, kus saab oma oskuski proovile panna ning uusi teadmisi ammutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles