Kunstinäitus põhineb tähtedel ja sõnadel, mille hulgas on ka roppusi

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muu hulgas on välja pandud Madis Katzi ropusõnaline installatsioon «Julgus» aastast 2012.
Muu hulgas on välja pandud Madis Katzi ropusõnaline installatsioon «Julgus» aastast 2012. Foto: Kristjan Teedema

Viltuses majas Tartu raeplatsi serval ehk kunstimuuseumi näitustemajas avati täna näitus «Unistuste linn. Tartu tekstikunst 2002–2015», mille on kureerinud Kaisa Eiche. Teiste hulgas on välja pandud Madis Katzi ropusõnaline installatsioon «Julgus» aastast 2012.

Kunstimuuseumi arhiiviprojekti «Tartu 88» kuuluv väljapanek keskendub tekstipõhisele, peamiselt kirjandusest ja semiootikast lähtuvale kunstile. Oma teostega on esindatud Anna Hints, Madis Katz, Kiwa, Erkki Luuk, Martiini, Barthol Lo Mejor, Taavi Piibemann, Tanel Rander, Martin Rästa, Toomas Thetloff ja Jevgeni Zolotko.

Näitusega kaasneb eesti- ja ingliskeelne kunstnikke, teoseid ja üldideed tutvustav voldik, mille on koostanud Kaisa Eiche ja Piret Karro ning kujundanud Martin Rästa.

Näituse haridusprogramm pakub võimalust kätt proovida koomiksi tegemisel või ise luua tekstikunsti. Muuseumi esimesel korrusel asuva raamatupoe kõrval on näituse ajal avatud lugemistuba, kus teiste hulgas on riiulis ajakiri Vihik, raamatud «Mitte-Tartu» ja «0rnitoloogi pealehakkamine» ning  ;paranoia kirjastuse väljaanded.

Näitust saab vaadata 31. maini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles