Mõrvades kahtlustatu vabanes sel aasta vanglast

Vahur Kalmre
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene mõrv toimus Kobratu külas. Selles Tartu-Jõhvi maantee ääres asuvas majas tapeti 83-aastane Maimu.
Esimene mõrv toimus Kobratu külas. Selles Tartu-Jõhvi maantee ääres asuvas majas tapeti 83-aastane Maimu. Foto: Risto Mets

Tartumaa mõrvades kahtlustatavana kinni peetud 58-aastane mees vabanes sel aastal vanglast, andis tänasel pressikonverentsil teada Lõuna Ringkonnaprokuratuuri prokurör Margus Lellep.

Kuigi oma viimast vanglakaristust kandis mees mootorsõiduki alkoholijoobes juhtimise eest, on ta varem kandnud karistust ka vägivallaga seotud kuritegude eest.

Kahtlustatu, 58-aastane eesti keelt kõnelev määratlemata kodakondsusega mees, peeti kinni täna esimestel tundidel oma elukohas Tartumaal, jagas Lellep infot.

Koos temaga olid seal ka tema hõimlased. Lellep kinnitas, et see elukoht kuulub kahtlustatule ja ta on seal pikemaajaliselt elanud, kuid elukoha täpsemat asukohta prokurör ei avalikustanud.

Lõuna Prefektuuri kriminaalbüroo juht Vallo Koppel lisas, et kiirele tulemusele jõuti tänu politsei tegutsemisele ning väga suureks abiks oli inimestelt laekunud info.

Praeguseni koguda jõutud info järgi tegutses kahtlustatav üksinda ning liikus jalgrattaga. Hiljem jättis ta jalgratta maha ning liikus Tartu suunas.

Ööpäev hiljem pidasid politseinikud mehe oma elukohas kinni. Koppel lisas veel, et leitud ja ajakirjanduseski näidatud müts oli tõenäoliselt kahtlustatu peas.  

Vallo Koppel ütles pressikonverentsil, et tänaseks kogutud info annab alust oletada, et mees oli rahalistes raskustes. Lellep lisas: on viiteid ka sellele, et mehel olid suured võlad.

Kahtlustatu kodus tehtud läbiotsimisel leiti ka sularaha, kuid kas see raha on seotud kuritegudega, on prokurör Lellepi sõnul veel vara öelda.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles