Möku kolib Rüütli tänavalt ära

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möku peab oma viimase peo Rüütli tänaval 30. aprillil. Pildil Möku üks asutajatest Veiko Raime koer Lissuga.
Möku peab oma viimase peo Rüütli tänaval 30. aprillil. Pildil Möku üks asutajatest Veiko Raime koer Lissuga. Foto: Kristjan Teedema

Viis ja pool aastat tegutsenud baar Möku lõpetab aprilli lõpus Rüütli tänaval tegevuse ja kolib Genialistide klubi ruumidesse. Asutused ei hakka Magasini tänaval toimima eraldi üksustena, vaid pigem soovitakse teineteist täiendada.

Algul mõlgutati mõtteid avada Möku uuel kujul mõnes teises kohas, samuti ei välistatud kolimist pealinna, kus elab palju baari varasemaid kliente. Pärast aasta alguses alustatud läbirääkimisi Genklubiga saadi aga aru, et asutustel on nii mõndagi ühist ning teisalt ka täiendatakse teineteist.

«Kaugelt vaadates ei tundu me eriti ühtemoodi, kuid veregrupi sarnasus on olnud kogu aeg,» rääkis Möku üks asutajatest Veiko Raime. Peale selle, et kahel asutusel on klientuur küllaltki sama, on Möku baar viimasel ajal rõhku pannud ka mitmesugustele üritustele, nagu Comedy Estonia. Menukaks on osutunud ka suvine tänavamuusika festival.

Baar ja programm

Möku hakkab end maikuust sujuvalt sisse seadma praeguses Genialistide klubi baaris ning seega jääb Magasini tänava ruumidesse üks baar, kuhu jääb alles ka köök.

Genklubi programmijuht Ahto Külvet ei näe, et klubi Möku sissekolimisega midagi kaotaks, pigem vastupidi. «Programm ja kontserdid jäävad ning baar ei muuda programmi, vaid teeb lihtsalt oma tööd,» sõnas Külvet. Ta lisas, et pigem on oodata programmi ja valiku mitmekesisust.

Mökuna identifitseerib Raime arvates baari ka see, et valikus on palju väga hoolikalt valitud käsitööõllesorte.

«Möku teeb baaris ka remonti, et võibolla seda hipilikku hooletust, mis meil on olnud, jääb vähemaks. Pean aga oluliseks, et nemad austavad seda õhustikku, mis meil on Genialistide klubis,» ütles Külvet.

Raime lisas, et sissekolimine ei tähenda kindlasti seda, et üks ala on Möku ja ülejäänud Genialistide klubi valduses. Eesmärk on see, et asutused toimiksid koos, sest ka ühiseid kliente on Külveti ja Raime sõnul väga palju.

Bermuda kolmnurk

Raime saab aru, et Möku baari kolimine Rüütli tänavalt toob kaasa ka hirme, sest vähegi soojemate ilmadega on Möku, Trepi ja Kivi baari kunded hõivanud suure osa Rüütli tänavast ja tekitanud lärmi.

«Ma ei usu, et need asjad juhtuvad nii, et keegi ütleb, et nüüd on uus koht, tänav läheb tühjaks ja kõik meie kliendid liiguvad ära,» ütles Raime. Ta ei usu, et baari kolimine hakkab masse ümber juhtima.

Külvet arvas samuti, et kõik, kes on siiani Möku ees olnud, ei tule automaatselt Genialistide klubi ette, vaid on lihtsalt üks osa inimesi, kes eelistavad pigem Magasini tänavat, teised jäävad pidama aga Rüütli tänavale.

Külvet seega lärmajate pärast ei muretse, sest teab ja tunneb oma kliente. Samuti on klubil oma turvameeskond, kes on probleemide korral igal ajal valvel.

Uut baari ei tule

Tartu linnavalitsuse ettevõtluse osakonna juhataja Malle Blumenau loodab, et baari kolimisega muutub olukord Rüütli tänaval rahulikumaks, sest lärmajate hulk väheneb. «See pole päris õige, et need ettevõtted seal ise seda olukorda pole tekitanud, sest kui seal oli ainult üks baar, polnud seda probleemi,» ütles ta.

Samuti muudeti uuesti korrakaitseseadust, mis nüüd keelab avalikus kohas alkoholi tarbida. Blumenau sõnul peaks seegi olukorda leevendama.

Rüütli 18 kinnistu haldaja Triin Varul rääkis, et vabad ruumid on plaanis võimalikult kiiresti välja rentida, suunitlus on aga edaspidi natukene teistsugune: baari või pubi ruumidesse enam ei soovita, sest samas majas on luksuskorterid, kus elatakse sees.

«Üpris ebameeldiv, kui all on baar ja üleval on korterid,» rääkis Varul. Ta lisas, et kui senise Möku baari ruumides avatakse midagi uut, siis ootab ta, et selle sulgemise aeg võiks jääda kõige hiljem õhtul kella üheteistkümne kanti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles