Pereklubi pakub tegevust nii vanematele kui ka lastele

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seekordsel emade pärastlõunal meisterdati koos lastega taskurätikarpi. Heidi Speek (vasakult) ja tütar Kelly, Merily Rimm tütre Kirkega ning Vieno Rjabova pisitütre Nore-Elinaga.
Seekordsel emade pärastlõunal meisterdati koos lastega taskurätikarpi. Heidi Speek (vasakult) ja tütar Kelly, Merily Rimm tütre Kirkega ning Vieno Rjabova pisitütre Nore-Elinaga. Foto: Kertu Kula

Varem Tartu lastekaitse ühingusse kuulunud tartlannal Heidi Speekil (25) ja tema abikaasal tekkis mullu sügisel mõte luua päris oma pereklubi, mis keskenduks sarnaste huvidega peredele ning pakuks vaba aja veetmise võimalusi.

Ametlikke liikmeid on MTÜ Tartu Pereklubil praegu kuus ning sama palju on ka vabatahtlikke, kes aitavad üritusi, huvitegevust ja perekohvikuid korraldada. Enamikul liikmetest on ka väikesed lapsed ja seega saadaksegi Speeki sõnul ühingus kokku eelkõige ühiste eesmärkide nimel.

Klubi üritustest on oodatud osa võtma ka üksikvanemad ja vanaemad-vanaisad, kes kasvatavad oma lapselast, sest pereklubi on mõeldud kõikidele lapsevanematele.

Perekohvik ja emade lõunapaus

Kord kuus korraldab MTÜ perekohvikuid, kus spetsialistide osavõtul peetakse vestlusringe. Esimesel kohtumisel näiteks räägiti finants- ja pangandusteemadel. Viimasel korral olid kõne all reisikogemused.

Kuna MTÜ-l ürituste tarvis oma ruume veel ei ole, on praegu kokkulepe  linnaraamatukoguga, et iga kuu eelviimasel laupäeval toimuvad seal perekohvikud. Samal ajal on raamatukogu teises ruumis näiteks lemmiklooma huviring, kus lapsed saavad samuti mõnusalt aega veeta.

Üle nädala korraldab Heidi Speek oma kodus Annelinnas emade lõunapausi, kus iga kord jagatakse kööginippe ja meisterdatakse midagi kodu kaunistamiseks. Speek peabki praegu kõige suuremaks mureks ruumide leidmist, soov on kuhugi paikseks jääda, et nii endal kui ka teistel peredel oleks mugavam.

Noor ema Vieno Rjabova oli möödunud neljapäeval emade pärastlõunal esimest korda. Ta oli kaasa kutsunud oma sõbranna Merily Rimmi.

„Noortel emadel ongi seda vaja, et nad saaksid koos käia ning juttu ajada, samal ajal saavad lapsed mõnusalt koos olla,“ rääkis Rjabova. Kuna laps oli rahul, arvas Rimm samuti, et hakkab kindlasti üritustest edaspidi osa võtma, kui kellaaeg sobib.

Heidi Speekil on endal kaks tütart – kahe ja poolene Rahely ning üheteistkuune Kelly. Vanem tütar veel lasteaias ei käi ning noore ema sõnul annavadki sellised emade ja laste koosviibimised hea võimaluse teiste lastega suhelda, koos olla ja mängida.

Speek lisas, et kuigi praegu on üritustest enamasti osa võtnud emad, on muidugi teretulnud ka kõik isad.

Tulevikuplaanid

Pereklubi on alles värske ettevõtmine, kuid praegu kirjutab Speek aktiivselt projekte, et suvel ja järgmisel sügisel lastele ja peredele mitmesugust tegevust pakkuda. Septembrist soovitakse näiteks luua pooleteise- kuni kolmeaastastele lastele kord nädalas huviring, mis keskendub käelisele tegevusele. Lisaks on plaanis suvel teha peredele mõnel nädalavahetusel ühine väljasõit kuskile kaugemale.

Speeki suureks unistuseks on avada oma lastehoid, kui MTÜ saab endale püsivad ruumid. Lastehoiuteenust saaksid kasutada lapsevanemad, kellel on vaja paar tundi kuskil ära käia. Selle asemel, et lapsele otsida hoidja, saavad nad sümboolse tasu eest tuua lapse pereklubi lastehoidu, kus pere kõige nooremale leitakse eakohast tegevust ning ka sõbralik ja lõbus seltskond on tagatud. 

MTÜ Tartu Pereklubi

  • Välja kasvanud Tartu lastekaitse ühingust.
  • Tegutseb 2014. aasta novembrist.
  • Järgmine perekohvik on 18. aprillil.
  • Lisainfo facebook.com/tartupereklubi.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles