Ruumikitsikuses eriline kool kavandab endale uut maja

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Masingu koolile Kasarmu tänavale ligi kahe hektari suurusele krundile pea 9000-ruutmeetrise maja kavandamisel on arvestatud, et tulevikus käib seal kuni 300 last, töötajaid (õpetajad ja spetsialistid) võib olla kuni 150. Hoones on korralik spordisaal, sisehoovis spordiväljakud, maja ees parkla ja jalgrataste hoiukohad. Tulevikus saab kooli kõrvale ehitada ka lasteaia ja perekodu, mida sel eskiisil veel pole.
Masingu koolile Kasarmu tänavale ligi kahe hektari suurusele krundile pea 9000-ruutmeetrise maja kavandamisel on arvestatud, et tulevikus käib seal kuni 300 last, töötajaid (õpetajad ja spetsialistid) võib olla kuni 150. Hoones on korralik spordisaal, sisehoovis spordiväljakud, maja ees parkla ja jalgrataste hoiukohad. Tulevikus saab kooli kõrvale ehitada ka lasteaia ja perekodu, mida sel eskiisil veel pole. Foto: Arhitektuuriklubi OÜ

Erivajadustega lapsi õpetav Masingu kool on aastaid hädas üha enam kummitava ruumikitsikusega. Ootamatult tekkisid koolile Rootsist toetajad, kelle innustusel ja toel valmis uue, eriliste laste vajadusi arvestava koolimaja eskiis.

Ligi 270 õpilase ja 103 töötajaga Masingu kool tegutseb 2005. aastast Vanemuise 33/35 hoones, kus on pinda 5100 ruutmeetrit. Õueala ega spordiväljakut pole ning võimlat, sööklat ja ujulat kasutatakse koos kõrval asuva Poska gümnaasiumiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles