Suurel reedel toimub Tartus kirikust kirikusse palveränd

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ristitee palverännaku eesotsas kandis täna pärast Salemi kirikust väljumist risti esmalt pastor Meego Remmel.
Ristitee palverännaku eesotsas kandis täna pärast Salemi kirikust väljumist risti esmalt pastor Meego Remmel. Foto: Raimu Hanson

Suurel reedel, mis tänavu on 3. aprillil, kutsuvad kaheksa Tartu kirikut huvilisi ühisele ristitee palverännule. See algab kell 17 Salemi kirikust ja kulgeb sealt edasi järgmisel marsruudil: Pauluse kirik – Maarja kirik – Püha Luuka kirik – Kolgata kirik – Pühima Neitsi Maarja Pärispatuta Saamise kirik – Jaani kirik – Peetri kirik. Sihtpunktis on kavas olla kolme tunni pärast (viga parandatud: algselt oli tekstis südaööl).

Tartu Ülikooli-Jaani koguduse abiõpetaja Triin Käpp teatas, et ristitee palverännakust on oodatud osa võtma kõik, sõltumata nende kiriklikust kuuluvustest. Ristiteelisi võtavad vastu luterlased, katoliiklased, baptistid ja metodistid.

Püha ristitee ehk via crucis või via dolorosa on alguse saanud varajastelt palveränduritelt, kes püüdsid jäljendada Kristust, läbides tema kannatamisega seotud paiku. Katoliiklik traditsioon, mis nüüdseks on laialdaselt kasutusel ka protestantlikes kogudustes, rajaneb Kristuse peatustel teel ristile.

Tallinnas on ristitee palverännakuid tehtud aastaid, Tartus aga esimest korda mullu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles