Vahi küla maja peitis saladust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeva õhtul märkasid mitmed Vahi küla elanikud oma kruntide piiril kahtlasi autosid. Südikamad neist astusid autode juurde ja küsisid, mida võõrad tahavad. «Me vaid puhkame,» kõlas vastuseks.


Kohalikud palusid «puhkajatel» otsida endale puhkamiseks teine paik, ähvardades vastasel juhul kutsuda politsei. Varitsejad pidid kuuletuma, sest nad ei saanud reeta käimasolevat operatsiooni.

Kella kümne paiku õhtul käivitati aga autod ning neli masinat sõitis korraga ühe uusasumi keskel asuva ehitusjärgus maja ette. Algas haarang ning majas viibinud mehel pandi käed raudu.

Plastmassist lillepotid

Majja sisenedes leidsid politseinikud ruumi, kus seisis kõrvuti arvukalt plastmassist lillepotte. Nende kohal hulgaliselt lampe, mis lõid taimedele soodsa kasvukeskkonna. Lähemal vaatlusel selgus, et lilled neis pottides küll ei kasvanud. Turbamullast sirgusid lampide poole kanepitaimed.

Toa seinad olid kaetud kilega, et valgustkartvast tegevusest väikseimatki vihjet väljapoole ei pääseks. Keset tuba ajas õhku ringi ventilaator. Et valguse saamiseks läks vaja palju elektrit, oli mehel kõrvaltuppa rajatud keerukas lülitite ja juhtmete süsteem.

Pikk jälitustöö oli narkopolitseinikud viinud oodatud sihile. Avastati teadaolevalt Lõuna-Eesti suurim sisetingimustes kanepikasvatus – 119 noort taime. Lisaks leiti eramust hulganisti erinevaid esemeid, mis viitavad kainepitaimede kasvatamisele.

Sealsamas Nõmmeringi tänava majas peeti kinni ka 1973. aastal sündinud mees, kes võib politsei hinnangul olla taimede omanik. Esialgsetel andmetel ei olnud mees maja omanik, ta vaid kasutas seda.

Et mees ei paneks toime uusi kuritegusid ega püüaks hävitada olemasolevaid asitõendeid, taotles prokurör Mar­ju Persidskaja kahtlusaluse vahi alla võtmist, mille kohus ka rahuldas.

Arvestatav kogus

Konfiskeeritud taimedest oleks võinud saada ligi kolm kilo kanepiõisikuid, mille müügihind tänaval võinuks ulatuda 900 000 kroonini. Esmalt lähevad taimed ekspertiisi, nende saatuse otsustab kohus.

Politsei alustas kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi 188 alusel, mis käsitleb unimaguna, kanepi ja kokapõõsa ebaseaduslikku kasvatamist.

Süüdimõistmisel saab selle teo eest karistada kuni viie aasta pikkuse vangistusega. Korra on kinnipeetud meest ka varem kohtulikult karistatud. Seda varguse eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles