Maailm ja Mir pöörlevad võlatülis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoranklubi Maailm on kinni suve algusest ning trahter Mir augusti teisest poolest. Kas ja millal söögikohad taas uksed avavad, on praegu veel selgusetu.
Restoranklubi Maailm on kinni suve algusest ning trahter Mir augusti teisest poolest. Kas ja millal söögikohad taas uksed avavad, on praegu veel selgusetu. Foto: Margus Ansu

Suve hakul ajutiselt suletud Maailma klubi ja augusti lõpus samuti kinni pandud Miri trahteri taasavamine on küsitav: restoranipidajad ise jätkaksid, kuid võla tõttu pole neil kehtivat üüri­lepingut majaomanikuga.



«Võlgnevuse pärast on üürileping OÜ-ga Klubimaailm katkenud ja ma ei näe võimalust nendega jätkata, kui neil sellised võlad on,» ütles majaomanik Ingrid Mesila, tahtmata täpsustada, kui suured võlad restoranklubi pidajal on.

«Jah, aeg on raske olnud ja võlad on tekkinud,» nentis OÜ Klubimaailm väikeosanik Allar Rebane. «Aga pankroti äärel firma pole ja küll me nende võlgadega hakkama saame,» kinnitas ta.

Korralik võlakoorem

Üürivõlg pole siiski ainus nõue, mis OÜ-l Klubimaailm üleval on: krediidiinfo andmeil küündib ettevõtte maksuvõlg üle 600 000 krooni ning restoranklubi leiab inkassofirma Factum Inkasso võlglaste nimekirjast.

«Saame ka nende võlgadega hakkama,» kordas Rebane.

Hoolimata sellest, et praegu pole ettevõttel võlgnevuse tõttu kehtivat üürilepingut majaomanikuga, lubas Rebane, et restoranklubi Maailm teeb uksed lahti septembri lõpus.

«Maailm on ennast juba üles töötanud, klientuur olemas ja me ei näe mõtet sellele käega lüüa,» rääkis Rebane.

Kuidas kavatseb restoran endistes ruumides nii kindlameelselt jätkata, kui üürilepingutki pole? «Maksame võla ära ja jätkame lepingut, detailidega las tegelevad juristid,» selgitas Rebane, mis lubab tal vankumatult väita, et Maailm kuu lõpus uuesti uksed avab.

Majaomanik Mesila aga ei rutta ajas ette. «Enne, kui võlg pole makstud, ei saa jätkamisest juttu olla,» lausus ta.

Naabergi teadmatuses

Üürivõla tõttu on suletud ka Maailma alumine naaber – trahter Mir, mida majandab küll firma OÜ Foodcourt, kuid mille ruumide rentnikuks oli ametlikult OÜ Klubimaailm.

«See on nii segane lugu, et ma ei julge praegu midagi öelda, mis Mirist saab,» ütles OÜ Food-court juhatuse liige Sven Haja-nen. «Soov on jätkata, aga saab näha, kas üldse, kes, kuidas ja millal Miri avab.»  

Majaomanik Mesila ütles, et tühjaks need ruumid kindlasti ei jää. «Kes neis ruumides aga edaspidi tegutsevad, selgub siis, kui probleemid OÜ-ga Klubimaailm on lahenenud,» märkis ta.

OÜ Klubimaailm võlad

• Peale üürivõla majaomanikule on OÜ-l Klubimaailm 636 903 krooni suurune maksuvõlg ja 146 707-kroonine intressivõlg riigi ees.

• Ettevõte on ka inkassofirma Factum Inkasso kohustuste eirajate nimekirjas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles