Küüni tänava ots nõuab ettevaatust

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küüni ja Riia tänava ristumiskohas on ajutised piirded, mis sunnivad inimesi sõiduteele astuma.
Küüni ja Riia tänava ristumiskohas on ajutised piirded, mis sunnivad inimesi sõiduteele astuma. Foto: Sille Annuk

Küüni tänava remondi jõudmine Riia tänava piirile on tekitanud jalakäijate ülekäigukoha ja bussipeatuse vahele ajutised piirded, mis sunnivad inimesi tiheda liiklusega sõiduteele astuma.


Tartu linna teedeteenistuse peaspetsialist Rein-Matti Laarmaa selgitas eile, et mis teha – tööpiirkond on parasjagu seal.

«Ala peab olema ajutiselt piiratud, sest muidu astuvad jalakäijad otsa tööde tegemiseks pandud märkvaiadele ja ehitust on väga keeruline lõpetada,» ütles ta.

«Linna liikluskorraldusteenistuse inimesed käisid neid aedikuid seal kohendamas ja ehitajatega kokku leppimas. Töödejuhataja ütles, et niisugune olukord kahe tänava ristumiskohas võib kesta esmaspäevani.»

Laarmaa manitses inimesi mööda teeserva üles-alla liikuma ainult siis, kui jalakäijate foor rohelist tuld näitab ja autod ei liigu. Ka on tema sõnul seal võimalik liikuda autoteele astumata. Tuleb vaid oma liikumistrajektoori seades veidi ette mõelda ja vaadata, kuidas läbipääs korraldatud on.

Kaubamaja kõrval asuva suure parkla aedikutest rääkides tuletas Laarmaa meelde, et väliparkla jääbki väiksemaks. Selle arvel laiendatakse jalakäijate ala ning paigaldatakse istumispingid.

Küsimuse peale, kui kaua Küüni tänaval tööd kestavad, tunnistas Laarmaa, et tähtaeg on praegu 30. oktoober. «Aga ilmad lähevad iga päev kehvemaks ja väike hirm on küll, kuidas me jõuame,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles