Kallaste paneb oma gümnaasiumi kinni

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks aastat tagasi oli Kallaste keskkooli gümnaasiumiosas veel ligi paarkümmend õpilast, kellest pea kõik mahtusid sellele pildile. Sel kevadel lõpetavad Kallastel viimased gümnasistid.
Kaks aastat tagasi oli Kallaste keskkooli gümnaasiumiosas veel ligi paarkümmend õpilast, kellest pea kõik mahtusid sellele pildile. Sel kevadel lõpetavad Kallastel viimased gümnasistid. Foto: Margus Ansu

Kallaste linnavolikogu otsustas reedel pärast pikka arutelu sulgeda järgmisest õppeaastast kohaliku kooli gümnaasiumi, sest sel õppeaastal on gümnaasiumis õpilasi vaid 12. klassis, 11. ja 10. klassi koolis pole.

«Muidugi olen kurb, aga mis teha – meil lihtsalt pole lapsi ja kui pole lapsi, ei saa gümnaasiumi pidada,» ütles Kallaste keskkooli direktor Jelena Lavrova.

Tänavu on kooli gümnaasiumis vaid 12. klass, kus õpib 13 noort. Põhikooli 9. klassi lõpetavad sel kevadel kaheksa neidu-noormeest. «Õpilased rääkisid, et põhikooli lõpetajatest tahab minna edasi gümnaasiumi õppima kolm last,» rääkis Jelena Lavrova.

Kallaste põhikoolis käib sel õppeaastal 64 õpilast. 1. septembril peaks seal 1. klassis kooliteed alustama 5–6 tüdrukut-poissi.

Kallaste üheksaliikmeline linnavolikogu otsustas gümnaasiumi sulgeda pea ühemeelselt, vastu oli vaid üks linnavolikogu liige. «Ta ütles, et mõistab küll, et gümnaasiumi ei saa pidada kolme õpilasega, kuid lihtsalt ei saa sellise otsuse poolt hääletada,» märkis Jelena Lavrova.

«Gümnaasiumi sulgemise otsus ei tulnud volikogu liikmetel kergelt,» märkis Kallaste linnapea Gerli Koppel. «Aga faktid olid sellised, et teisiti ei saanud otsustada. Kooli direktor esitas volikogule nooremate õpilaste arvud ning siis oli selge, et gümnaasiumiga enam jätkata ei saa.»

Kallastel avati kool 1898. aastal, keskkool hakkas seal tööle 1946. aastal. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles