Vooremäge arendavad raha ja entusiasm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Kui kõik läheb plaanide kohaselt, saab juba sel talvel Vooremäel valgustatud suusarajal sõita. Vajaminev raha on koos.



Ent raha pole ainuke, mis Vooremäge korras ja arenemas hoiab. Teisipäeval käis seltskond Tartu suusaklubilasi sae- ja kondijõul rajaservasid ja suviseid mäkketõusu harjutusradu puhastamas.

Tartlastele parim

Sihtasutuse Eesti Terviserajad juht ja suusaklubi juhatuse liige Jaanus Pulles on kindel, et Vooremägi on tartlastele parim ja lähim koht, kus suuskadel, ratastel ja joostes maastikusporti harrastada. Tartu linna sporditeenistuse juht Veljo Lamp kinnitas, et enamik Vooremäel käijaist ongi tartlased.

Mullu sügisel tehti Eesti Terviseradade ja PRIA abiga Vooremäele esimesed tõsised investeeringud (umbes 800 000 krooni). Radadele anti õige profiil, kaevati kraavid. Haaslava valla ja riigi rahaga rajati parklad ja teed.

Praegu on Vooremäel 8,2 kilomeetrit väga heas korras rada. Valgustus, mis Pullese soovi järgi võiks valmis olla juba selleks talveks, katab 4,2 kilomeetrit – kõik kergemad rajaosad parklate läheduses, lisaks lõik mäetippu ja tagasi.  

«Valgustus, mida tahaks radadele panna, maksab tublisti üle kahe miljoni ja mõistlik on teha see terviklahendusena,» kirjeldas Pulles. PRIA-lt tänavu külade uuendamise ja arendamise investeeringute programmist saadud pea miljonile kroonile lisab teist samapalju Eesti Terviserajad.

Praeguseks on Eesti Energial alajaama projekt peaaegu valmis. Valgustuse rajamise ehitusleping on veel sõlmimata, kuna pole teada alajaama valmimise kuupäev. Septembriga peaks Pullese sõnul selge olema, millal on võimalik plaanitu valmis ehitada.  

Uus sihtasutus

Vooremäe radade haldamiseks moodustatakse sihtasutus, kus lööksid kaasa peale Haaslava valla, mille territooriumil Vooremägi asub, ka Ülenurme, Luunja ja Võnnu vald, Tartu linn ning suusaklubi.

Veljo Lamp ütles, et linnale on selline ettepanek tehtud ja linn on ka põhimõtteliselt nõus mingil kujul kaasa lööma. Suur osa Vooremäel käijaist on ju tartlased. Summadest on aga tema sõnul veel vara rääkida.

Nelja aasta jooksul tahab uus sihtasutus Pullese sõnul 4–5 miljoni kroonise omapanusega ehitada välja ka ligi 30 miljonit krooni maksva Vooremäe keskuse ja tõstukid laskumisnõlvadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles