Pildid Tartu majaseintel võluvad sügava intellektuaalsusega

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalutuskäigul hindasid tänavakunsti luuletajad Hasso Krull (vasakult) ja Carolina Pihelgas, luuletaja ja kunstnik Kristina Viin ning kunstnik Imat Suumann.
Jalutuskäigul hindasid tänavakunsti luuletajad Hasso Krull (vasakult) ja Carolina Pihelgas, luuletaja ja kunstnik Kristina Viin ning kunstnik Imat Suumann. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tähe tänavalt endise Kasekese restorani juurest alguse saav retk viib kunstnike ja kirjanike tõlgenduste saatel uudistama kesklinna värskemat tänavakunsti.

Pildid Putini näost alasti kuningani võtavad ette kunstnik Imat Suumann, luuletaja ja kunstnik Kristina Viin ning lapsevankrit kiigutavad luuletajad Carolina Pihlegas ja Hasso Krull.   

Mõni pilt tõmbab visuaalse külje, teine peene intellektuaalse sõnumiga. Kollaseks võõbatud Kasekese seinal ronivad kaks noorukit. Pihelgase jaoks sümboliseerib see töö noorust iroonilises võtmes, sest pilt asub mahajäetud maja seinal. Samuti võib teos viidata majade hõivamisele.

Või kutsuvad akna poole ronivad poisid vaatama, mida mahajäetud maja endas peidab, pakuvad Pihelgas ja Viin. Krull lisab, et pilt mõjub eriti hästi maja alumise kihi ehk teiste tööde ja maja räsitud olemise taustal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles