Puhjas käib kaasava eelarve hääletus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhja vallamaja.
Puhja vallamaja. Foto: Ain Protsin

Esmaspäeval algas Puhja vallas kaasava eelarve hääletus, millega kohalikud elanikud saavad kuue varem välja pakutud idee seast valida välja olulisima vajaliku töö või tegevuse.

Hääletusele suunatud ettepanekutest on kaalukausil näiteks ilmastikukindlate lauatennise betoonlaudade paigaldamine Puhja, Ulila ja Rämsi asulatesse. Samuti Puhja aleviku mänguväljaku uuendamine, Kavilda, Rämsi ja Ulila allikate ümbruse korrastamine ning Ulila keskuse pargi valgustuse taastamine. Lisaks saab hääletada õuepaviljoni rajamise poolt Rämsi külla või Puhja valla perede päeva kasuks.

Hääletamine kestab 23. märtsist kuni pühapäevani ja lõppeb 29. märtsil kell 23:59. Hääletada saab elektroonilises keskkonnas Volis ID-kaardi või mobiil-ID abil. Samuti vallavalitsuses isikut tõendava dokumendi alusel, kasutades vallavalitsuse vastava töötaja abi.

Välja pakutud ideedega saab põhjalikumalt tutvuda siit.

Igal inimesel on võimalik hääletada kahe kõige meelepärasema idee poolt. Hääletada saab iga vähemalt 16-aastane isik, kelle elukoht on Eesti rahvastikuregistri andmetel Puhja vald. Kolmapäeva pärastlõunaks olid ideed saanud kokku 91 häält.

Hääletamise tulemusel tekib ideede pingerida. Realiseerimisele kuuluvad üks või mitu enim hääli saanud mõtet, mis mahuvad 5000 euro sisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles