Maaliõppes kõmiseb raha hääl

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli maalikunsti osakonna 22-aastasest järjepidevast tegevusest on olnud võimalus osa saada kõikidel kunstihuvilistel, sest praktilise tegevuse tulemus on jõudnud rohketele näitustele linna kunstigaleriides. Mõnikord, nagu näitab ka kirjandusfestivali Prima Vista aegu aastal 2010 tehtud foto (pildil toonane magistrant Margus Lokk), on tudengid ja modellid tulnud maalima linlaste lõbuks vabas õhus.
Tartu ülikooli maalikunsti osakonna 22-aastasest järjepidevast tegevusest on olnud võimalus osa saada kõikidel kunstihuvilistel, sest praktilise tegevuse tulemus on jõudnud rohketele näitustele linna kunstigaleriides. Mõnikord, nagu näitab ka kirjandusfestivali Prima Vista aegu aastal 2010 tehtud foto (pildil toonane magistrant Margus Lokk), on tudengid ja modellid tulnud maalima linlaste lõbuks vabas õhus. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tänavu veebruaris ja märtsis on Tartu ülikooli erinevatel otsustustasanditel taas jutuks olnud maalikunsti eriala tulevik. Kas ja miks on see tume ja kui kaugele on otsustamine jõudnud?

Miks on Tartu ülikooli maalikunsti õppetooli vaatepunktist maali eriala tulevik tume? Taas räägitakse, et enam-vähem kindlasti üliõpilasi bakalaureuse- ja magistriõppesse enam vastu ei võeta. Kus on selle kõige algus?

«Isamaa ja Res Publica Liidu haridusreformi – tasuta kõrgharidus, vastutusvaldkondade ärajagamine koolide vahel ja kõrgkoolidele endile delegeeritud otsustustäius, mida üldse õpetada – resultaadid hakkavad tasapisi oma vilju kandma,» ütles maalikunsti õppetooli professor Jaan Elken.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles