Uus buss aitab ratastoolis Tartlased liikuma

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile alustas Tallinna ja Võru vahel sõitmist ratastoolis liiklejate abistamiseks kohandatud Sebe liinibuss, mis peatub ka Emajõelinnas.


Ratastoolibussis on iga päev olemas koht ühele ratastoolile, kuid on ka võimalus transportida mitut ratastoolis reisijat, teatas Tartu eakate ja puuetega inimeste hoolekandeteenistuse juhataja Indrek Sooniste. Buss on varustatud tõstuki, ratastooli kinnitamist võimaldava kohaga ning turvavööga ratastoolis reisijale.

Bussijuhid on läbinud liikumispuudega inimeste abistamise ning ratastoolitõstuki käsitsemise koolituse.

Ratastoolibuss hakkab sõitma liinil 86 Tallinn-Tartu-Võru. Võrust väljub buss hommikul kell seitse, Tartusse jõuab kell 8.15 ning Tallinnasse kell 10.45. Tallinnast väljub buss kell 16.15, Tartusse jõuab kell 19 ning Võrru kell 20.15.

Ratastoolikoht tuleb broneerida hiljemalt 48 tundi enne soovitud reisi väljumisaega. Broneerimisel tuleb öelda reisija nimi, kontakttelefon, ratastooli tüüp, vajadus tava bussiistme järele, saatja olemasolu ning reisi alg- ja lõpp-peatus.

Broneeringuid võetakse vastu telefonil 786 8721, 525 0070 või e-postiaadressil dispetser-voru@sebe.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles