Tõmmude kaupmeeste kuld osutus kassikullaks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldehted. Illustreeriv foto.
Kuldehted. Illustreeriv foto. Foto: SCANPIX

Eile pidas politsei Võrumaal kontrollimiseks kinni tõmmut verd kauplejate seltskonna, kes müüs kulla pähe väärtusetuid metallehteid.

23. märtsi pärastlõunal seisis Võru vallas Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maantee ääres sõiduauto BMW, millega reisivad inimesed peatasid mööduvaid sõidukeid. Kolm meest ja üks naine pakkusid möödujatele ehteid, mis nende sõnade kohaselt olid valmistatud kullast, vahendas Lõuna prefektuur.

Kella poole nelja ajal õnnestus seltskonnal heausksele võrumaalasele 150 euro eest müüa kaks sõrmust. Ostjal tekkis kahtlus väidetavate kuldsõrmuste ehtsuses ning ta lasi neid kontrollida. Selgus, et tegemist ei ole kullaga, vaid tavalise kollase metalliga. Mees teatas petutehingust politseile.

Korrakaitsjad tabasid kaubitsejate seltskonna sama maantee äärest. Neile määrati väärteokorras kauplemise nõuete rikkumise eest rahatrahv, küsiti tagasi pettuse läbi saadud 150 eurot ning tagastati raha kannatanule. Ühtlasi võttis politsei petukauba hoiule välistamaks, et neid järgmisele ohvrile kulla pähe müügiks pakutakse.

Võru politseijaoskonna juht Madis Soekarusk juhtis kõigi kodanike tähelepanu sellele, et ehkki soodne kaup võib esialgu tunduda ahvatlevana, tähendab liiga odav hind alati suuremat võimalust sattuda pettuse ohvriks.

«Hinnalisi esemeid on alati kindlam soetada ametlikest müügikohtadest, kuna hõlma alt ostes ei saa kunagi kindel olla selle tegelikus päritolus,» soovitas Soekarusk. Ta lisas, et lihtsaim viis oma rahakotti säästa ja seeläbi pettureid mitte toetada on kahtlust äratavaid tänavamüüjaid lihtsalt ignoreerida ning teavitada nende tegevusest politseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles