Keeruline vald ja keeruline linn

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM11:KALLASTE :TALLINN, EESTI,05JUL13.
Kallaste linnavalitsus.
ah/Foto ANDRES HAABU/POSTIMEES
TLNPM11:KALLASTE :TALLINN, EESTI,05JUL13. Kallaste linnavalitsus. ah/Foto ANDRES HAABU/POSTIMEES Foto: Andres Haabu / Postimees

Kõige vähem maast on katastrisse kantud Tartumaal Kallastel ja Piirissaare vallas: esimeses 48,8 ja teises omavalitsuses 54,4 protsenti pindalast. 

«Protsendi järgi tundub, et tööd on veel palju, kuid sisuliselt see nii pole,» ütles Kallaste linnavalitsuse maa- ja ehitusspetsialist Pille Lapin. «Tagastamised on lõpetatud ja erastamised lõpusirgel. Vormistamata maa suure protsendi annab meil reformimata riigimaa, millele eraisikute taotlusi pole.»

Enamik sellisest maast asub linna elamutepiiri ja suure maantee vahel ehk Kallastele sissesõidul. Osa sellest maast tahab linn jätta endale, osa läheb riigile. Pille Lapini sõnul on katastrisse kandmata maade hulgas Kallastel ka kümmekond probleemset maatükki, mille omandiõiguse otsustamine on takerdunud pärimisasjade taha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles