Tartu ülikool hakkab humanitaaridest koolitama IT-analüütikuid

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli peahoone.
Tartu ülikooli peahoone. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli ühiskonnateaduste instituut avab sügisest uue magistriõppekava «Info- ja teadmusjuhtimine». Seal saab üliõpilane spetsialiseeruda mäluasutuste või kommunikatsiooni suunale.

Ühendatud on kolm valdkonda: infotehnoloogia, sotsiaalia ja humanitaaria.

TÜ ühiskonnateaduste instituudi meediauuringute professor ja uue magistrikava programmijuht Pille Pruulmann-Vengerfeld märkis, et tegemist on õppekavaga, millel on selge praktiline väljund. Õppetöös lahendatavad ülesanded on rakenduslikud ja lähtuvad valdavalt tööandjate probleemipüstitustest.

 «Oleme arvestanud sellega, et tänapäeval oodatakse noortelt tööturule sisenedes kogemust, seega püüame neile võimalikult palju praktilisi oskusi koolist kaasa anda. Töötavad spetsialistidki vajavad üha uuenevate nõuetega kursis olemiseks täiendusõpet,» ütles Pruulmann-Vengerfeldt.

Tulevane info- ja teadmusjuhtimise magister võiks leida tööd erinevate sektorite organisatsioonides, kus on vaja infot kaasaegsete infosüsteemide abil juhtida. Lõpetajate eeliseks on IT-valdkonna terminoloogia ja spetsiifiliste nõuete mõistmine ning hea ühiskonna- ja organisatsioonitunnetus.

«Eestis muutub kogu teabe liikumine järjest enam infosüsteemidekeskseks. Lisaks infosüsteemide programmeerijatele on meil vaja spetsialiste, kes oskaksid ka analüüsida ja mõelda, millist rolli täidab konkreetne infosüsteem nii organisatsioonis kui ka ühiskonnas,» selgitas Pruulmann-Vengerfeldt õppekava olulisust.

Magistrikaval on võimalik õppida ka töö ja pere kõrvalt, sest õpe käib sessioonidena ehk kaks korda kuus neljapäevast pühapäevani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles