Näitusesaalide kuningas vaikis eraelust

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kunstimajas on Olev Subbi teiste toonaste tippmaalide hulgas «Tüdruk avatud akna all» (paremal, 1977). Eero Epneri koostatud ja Tõnis Saadoja kujundatud näitust saab vaadata 5. aprillini.
Tartu kunstimajas on Olev Subbi teiste toonaste tippmaalide hulgas «Tüdruk avatud akna all» (paremal, 1977). Eero Epneri koostatud ja Tõnis Saadoja kujundatud näitust saab vaadata 5. aprillini. Foto: Kristjan Teedema

Võibolla oleks Olev Subbi (1930–2013) võtnud käärid ja siinse lehekülje välja lõiganud. Ja ilmselt oleks ta oma 85. sünnipäeva puhuse näituse kujundamisel ise kaasa löönud. Kuid kääritöö jääb ära ning koostamis- ja kujundamistööd tegid teised.

Kladed väljalõigatud arvustuste, intervjuude ja muude artiklitega ei ole ainus allikas, mille põhjal on Eero Epner kirja pannud 1970. aastate näitusesaalide kuninga, oma töid rohkesti Venemaale ja hiljem vabasse maailma müünud Subbi eluloo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles