Kulupõlengud jätkuvad

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülenurme valla Uhti küla elaniku lõkkest puhkes eile nelja hektari suurune kulupõleng, mis hävitas naabri kaks hoonet ja ohustas elumaja. Tuli käis üle ka naabri hoovis seisvast laevast.
Ülenurme valla Uhti küla elaniku lõkkest puhkes eile nelja hektari suurune kulupõleng, mis hävitas naabri kaks hoonet ja ohustas elumaja. Tuli käis üle ka naabri hoovis seisvast laevast. Foto: Lõuna päästekeskus

Päästjad on täna kella neljaks õhtupoolikul saanud Tartumaal neli väljakutset kulupõlengutele, pooltel juhtudel oli jälle mängus mõtlematute lõkketegijate käsi, teatas Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik.

Puhja valla Rämsi külas ja Tännasilma külas põles ennelõunal kulu väikeses ulatuses.  

Tartus Roopa tänaval sai kella poole ühe paiku kulupõleng alguse järelevalveta lõkkest.

Tartu valla Tammistu külas hakatasid kell 13.15 kaks põlevat prahihunnikut pooleteisele hektarile ulatunud kulupõlengu. Selle juhtumi tekitanud hooletu prahipõletaja andmed on päästjatel teada, need edastati päästekeskuse menetlusinspektoritele.

Viljandimaal on päästjad täna käinud kustutamas kolme kulupõlengut, millest üks sai alguse hooletust lõkkeregemisest. Valgamaal on päästjad saanud kolm väljakutset kulupõlengutele.

Pühapäevaste kulupõlengutega seoses on Lõuna päästekeskuse menetlusinspektorid viinud läbi kuus väärteomenetlust, mis on päädinud karistustega.

Menetluses on veel ligi kümme väärtegu ja Marek Kiik märkis, et soojade ilmade ning kulupõlengute jätkumise korral lisandub neid tõenäoliselt veel.

Ka eile Ülenurmel Uhti külas suure tulekahju põhjustanud lõkke tegija on päästekeskuses menetlejate jutul ära käinud ning tulenevalt raskematest tagajärgedest küünib talle määratud karistus juba mitmesaja euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles