Valga maavanem loobus kohtuvaidlusest Otepää pärast

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Raidal on Keskerakonna esinumber Otepääl.
Jaanus Raidal on Keskerakonna esinumber Otepääl. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga maavanem Margus Lepik otsustas mitte edasi kaevata Tartu halduskohtu otsust, mis jättis tühistamata maavanema protesti Otepää vallavanema umbusaldamise kohta. 

«Meie jaoks oli küsimuseks protseduurireeglite rikkumine. Kuna kohus lahutas protseduurilise poole sisulisest poolest, siis pole Otepää vallavolikogu otsuste õiguspärasuse edasine lahendamine kohtuvaidluse vormis mõttekas. Seega praktilise otstarbekuse huvides me edasi ei kaeba,» selgitas maavanem Margus Lepik.

Küll on aga Valga maavanem jätkuvalt halduskohtust erineval arvamusel volikogu esimehe Jaanus Raidali pädevuse osas antud volikogu istungi kokku kutsumisel, teatas pressiesindaja. 

Maavanem Margus Lepik palus 22. augustil halduskohtul tühistada Otepää vallavolikogus mullu juunis vastu võetud vallavanema Kuldar Veere umbusaldamine, kuna volikogu esimees Jaanus Raidal viibis otsuse vastuvõtmise ajal ametlikult puhkusel. 

Kohus lahutas need kaks asja üksteisest, leides, et volikogu esimehe puhkuse tühistamise korduvkinnitus on halduse siseakt ning sellel puudub mõju haldusvälistele isikutele. Kohus asus kohtumääruses seisukohale, et maavanemal puudub selles osas protestiõigus.

Kohtusse avalduse tegemise hetkel oli Otepää vallas kaks paralleelselt ametis olevat valitsust ning vastuvõetud otsused ei kannatanud mingit juriidilist kriitikat. Seetõttu otsustas maavanem pöörduda kohtu poole, teatas maavalitsuse pressiesindaja.  

«Selle kohtuprotsessi tulemusena on Otepää vallavolikogu asunud kaasajastama valla põhimäärust ja loodetavasti suudab selle ka lähiajal vastu võtta. Põhimääruse kaasajastamine annab vähem ruumi erinevatele tõlgendustele ning väldib suuremaid vaidlusi vallavolikogu liikmete vahel,» ütles maavanem Margus Lepik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles