Lõkked hakatasid mitu suuremat tulekahju

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil oksahunnikud Uus-Ihastes.
Pildil oksahunnikud Uus-Ihastes. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Päästjatel kulus nädalavahetusel Tartumaal palju aega ja jõudu kulupõlengute kustutamiseks, neli põlengut said alguse hooletust lõkketegemisest. Lõkkes aiaprahti põletavaid inimesi on ka Tartus ning sugugi kõik nende naabrid pole sellise asjaga päri.   

«Kaebusi tuleb järjest, inimesed ei talu enam seda suurt suitsu,» ütles Tartu linnavalitsuse keskkonnateenistuse juhataja Ülle Mauer. «Suurim probleem on lõkketegemine Ihastes. Oleme seal kohapeal käinud ja saatnud kirju, aga mure kaob visalt.»

Eelmisel nädalal esitas üks Ihaste elanik keskkonnateenistusele andmed kahest kohast, kuhu  olid linna maale kokku kuhjatud põletamist ootavad oksahunnikud. Keskkonnateenistus lasi need ära koristada, järgmisel päeval oli uus hunnik asemel.

Nädalavahetusel anti teada, et Ihastes Kasesesalu tee ja Triigi tänava ristmiku lähedale on toodud viis suurt oksahunnikut, mille põletamist lähedal elav teataja ei soovinud. «Osa tartlasi on okste ja lehtede põletamise suhtes sallivad, kuid iga aastaga suureneb kogukond, keda selline asi tõsiselt häirib,» rääkis Ülle Mauer.

Lõuna-Eestis oligi nädalavahetus 13 kulupõlengu pärast kõige töisem Tartumaa päästjatel. «Lõkke järelevalveta jätmine oli peamine põhjus, millest said alguse mitmed kulupõlengud,» ütles Lõuna päästekeskuse reageerimisbüroo juhataja Silver Konksi. «Pühapäeval oli puhangulise tuulega ilm ja kui vahel tundus lõkke tegemine ohutu, siis järgmisel hetkel võis tuul sädeme kaugele lennutada.»

Pikemalt loe homsest Tartu Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles