Joobes sohvrid ei taha Põlvamaa teedelt kuidagi kaduda

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseioperatsioon.
Politseioperatsioon. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Hoolimata politsei pidevale kontrollile avastatakse Põlvamaal ikkagi pea iga reidiga mõni purjus roolikeeraja juht. Täna hommikul korraldatud kahetunnise operatsiooni käigus tabati tervelt üheksa joobes juhti, mis on ühtlasi ka uus rekordtulemus.


Põlva politsei korraldas kontrollaktsiooni joobes juhtide tabamiseks hommikul Põlva linnas ning Põlva ja Mooste vallas. Joobes juhtide levinud õigustus oma teguviisile oli: «Eile tarvitasin alkoholi, hommikul arvasin, et olen kaine,» rääkis Lõuna prefektuuri pressiesindaja Liina Pissarev.

«Inimesed ei arvesta, et peale kange alkoholi tarvitamist vajab organism keskmiselt 12 tundi taastumiseks ehk tarvitatud alkoholi läbipõletamiseks. Juhul, kui alkoholi tarvitatakse hilistel õhtutundidel ja tühja kõhu peale, ei pruugita hommikuks kaineks saada. Seetõttu tuleks kindlasti hommikul enne rooliistumist oma seisundit kontrollida,» pani juhtidele südamele Põlva patrullteenistuse ülemkonstaabel Toomas Lihtmaa.

Politsei jätkab nii Põlvamaal kui mujalgi intensiivset kontrolli ohtlike juhtide väljaselgitamiseks ja liiklusest kõrvaldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles