Kõrgem kunstikool heiskas lipu

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lippu kandis üliõpilane Mario Kroon.
Lippu kandis üliõpilane Mario Kroon. Foto: Sille Annuk

Tartu kõrgem kunstikool heiskas reedel esimest korda oma lipu, mida oli samal päeval õnnistanud Pauluse koguduse õpetaja Joel Luhamets.


Lipuks sai kevadel koolis korraldatud konkursi võitnud meedia- ja reklaamiosakonna kolmanda aasta tudengi Kertu Oja (pildil) kavand. Selle aluseks oli ta võtnud kooli logo ja Tartu lipu värvid. «Ma tegin mitu kavandit, kuni siis leidsin selle, mis mulle meeldis,» ütles ta.

Konkursil osales 18 kavandit. Kooli nõunikekogu esinaise Marju Lauristini arvates olid need kõik väga head. «Kõrgema kunstikooli tudengid teevad kogu aeg väga häid töid,» ütles ta.

Parima väljavalimisel meeldis Kertu Oja kavand tudengitele kõige rohkem. Kavandid vaatas ka heraldika seisukohalt üle riigikantselei sümboolikanõunik Gert Uiboaed. «Kooli nõukogu oli tudengitega ühte meelt,» ütles rektor Vallo Nuust.

Lipu valmimine ja esimene pidulik heiskamine Tartu kõrgema kunstikooli õuel Tähe 38b ning kooli galeriis Noorus välja pandud näitus tähistavad kooli kümnendat aastapäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles